Талант на Твенте: Искам да играя за България, но БФС да ми плати пътните разходи

Талант на Твенте: Искам да играя за България, но БФС да ми плати пътните разходи

Младият български футболист Станислав Дюлгеров изпрати своя отговор на интервю на селекционера на юношеския национален отбор до 16 години Любомир Божанков по повод непристигането му за лагера на тима за турнира в Минск, който завърши в понеделник. Станислав Дюлгеров е роден през 2003-а година в Бургас, започва футболния си път в местния клуб Черноморец, а в момента е част от академията на холандския Твенте.

Младежът пожела сам да разкрие своята позиция пред медиите и да обясни, че единствената причина да не се яви на лагера е, че трябва да си плаща сам билетите до София и нищо друго.

"Първо искам да кажа, че съжалявам за лошия резултат, който отборът получи в последния си мач и да изразя подкрепата си за момчетата, някои от които познавам лично. Отговорът ми се забави и поради тази причина- исках най-напред да свърши този турнир и след това да кажа моята гледна точка", казва Станислав, чието мнение е съгласувано и уточнено с родителите му.

"Преди няколко дни - на 17 януари, селекционерът Любомир Божанков даде своята гледна точка за ситуацията относно неприсъединяването ми към националния отбор. Аз съм българин, живея в Германия и подобно вероятно на всеки българин, бих бил горд да представя България, както и чакам с нетърпение момента, в който мога да играя с другите български момчета.

През септември 2018 г. получих покана от БФС. За съжаление, трябваше да я откажа заради пътните разходи от Германия, където живея, до България, които не бяха поети. БФС изрично бе уведомен за причината на моя отказ, както и за това, че бих бил щастлив в бъдеще да приема подобна покана, стига пътните разходи да бъдат покрити от БФС.

Приблизително 3 месеца по-късно на 17 декември 2018г. пристигна втора покана и да, в своя ентусиазъм я публикувах в профила си във Фейсбук. Старши треньорът се свърза с мен на 18-и и ми обясни защо следва да премахна поста си и аз се съобразих с молбата му веднага, без каквито и да е възражения.
Това беше логична молба и аз нямам причини да бъда ядосан или разочарован за това. Моята позиция от 3 месеца по-рано е, че пътните разходи следва да бъдат поети от БФС и че ще трябва да отклоня поканите поради непоемането на тези разходи.

Въпреки очакванията ми и втория път БФС не пожела да плати пътните разходи и аз отново трябваше да откажа поканата. На 9 януари 2019г. БФС получи имейл обясняващ отново,че докато пътните разходи не бъдат поети , ще бъда принуждаван да отказвам.

Мoят футболен клуб ПФК Твенте (Енсхеде) също получи копие от този имейл. БФС никога не отговори на имейла.

Моята причина за отказа на поканите от септември 2018г. е непроменена. Как е възможно треньорът да създаде такава демонстративна неправилна картина - все едно правя проблем заради премахването на поста ми от Фейсбук и да игнорира напълно документирания факт с официален мейл, че отказът ми е следствие на непоети пътни разходи?

Ако това е вашето мнение, то осъждате млад футболист да не играе за страната си, само защото няма финансовата възможност или може да плати за международно пътуване. Всеки има право на свое мнение, но нека основаваме мненията си на фактите, а не на слухове и предположения".

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти