Димитър Илиев: За мен е чест да бъда тук

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев е амбициран да се утвърди в националния отбор на България. Полузащитникът вярва, че тимът ни може да постигне два успеха в мачовете с Парагвай и Чехия, с което да забрави негативните напоследък резултати.

18 Георги Георгиев, Божидар Чорбаджийски и Димитър Илиев застранаха пред медиите

"Много добре се чувствам. За мен е гордост да съм тук. Трябва да гледаме напред и да направим така, че да излезем от това положение. Изключително важно е отборът да покаже, че тръгва в правилната посока. Да покажем атакуващ футбол. Треньорът ще определи състава. Моята цел е да се утвърдя в националния отбор. Който и да е повикан тук, националният отбор е лицето на България. Последните мачове не бяха успешни. Ще опитам да дам най-доброто от себе си. За всеки един българин е неприятно, когато отборът е в такова състояние. Не смятам, че има българин, който не иска националният отбор да побеждава. Всеки треньор има свои виждания и си носи отговорност кой вика. Надявам се да оправдая доверието".

Няма защо да съм обиден от решението на Красимир Балъков да не ме повика. Винаги ще има футболисти, които се чувстват пренебрегнати. Ще има критикуващи и мнения, че могат да бъдат викани по-добри футболисти. Това са нормални неща. Имахме разговор целият отбор. Георги Дерменджиев се опита да ни накара да забравим това, което е било. От него лъха оптимизъм. Надявам се да даде импулс и отборът да изглежда добре. Работата на футболистите е на терена. За мен един футболист се концентрира върху това как ще се представи на терена. Всичко друго остава на заден план".

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти