Пламен Илиев празнува РД

Пламен Илиев празнува РД

Днес българският национал Пламен Илиев празнува своя 28-ми рожден ден. Вратарят е роден на 30 ноември 1991 г. в Ботевград, а футболният му път стартира от школата на местния Балкан. Дебюта си в професионалния спорт прави с екипа на Видима-Раковски (Севлиево), а в края на 2010-а Илиев е привлечен в столичния Левски. С екипа на "сините" изиграва 123 мача във всички турнири, преди да премине в румънския Ботошани. Между 2017-а и 2019-а играе за друг тим от северната ни съседка - Астра (Гюргево), а на 7 януари тази година се завръща у нас, за да облече фланелката на шампиона Лудогорец.

Шампион на България с Лудогорец, носител на Суперкупата на страната, двукратен финалист за Купата на България с Левски, играе и финал за Купата на Румъния с Астра. За националния отбор дебютира през март 2012-а в контролата с Турция, а до момента има 16 мача за представителния тим.

Българският футболен съюз честити празника на Пламен Илиев и му желае здраве, късмет и още много успехи на футболния терен!


Sportal.bg също честити празника на Илиев и му желае много успехи с националната фланелка, здраве и щастие!

 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти