Дерменджиев и Костадинов коментираха защо един от големите таланти на Висшата лига отказа на България

Националният селекционер на България Георги Дерменджиев ще има нов разговор с Ивелин Попов за евентуалното връщане на капитана на националния отбор. Както е известно, преди срещата с Чехия атакуващият полузащитник на руския Ростов обяви, че приключва с участията под българския флаг.

"След срещата с Беларус ще говорим отново с Ивелин Попов", каза още Дерменджиев.

Селекционерът Дерменджиев се изказа позитивно за кариерата на Николай Бодуров, който вече играе в иранския Естеглал, макар дестинацията да изглежда малко странна.

"Добре е за Николай Бодуров, че има отбор. Гледах мачовете му в тяхната Шампионска лига. Формата му започва да се подобрява. А той има рутина да играе в националния отбор", каза още бившият треньор на Лудогорец и Левски.

Той отказа да коментира дали играещите в Белгия Димитър Велковски (Серкъл Брюж) и Едисон Йорданов (Виртон) са в плановете му, но изрази мнението си как трябва да изглежда националния отбор.

"В националния отбор трябва да има една сплав между по-млади и по-опитни футболисти. На 32, на 33- няма значение. Ако играчът е лидер, има място в националния отбор, каза още треньорът.

Специалистът разкри и подробности около разговора с Индиана Василев. Нападателят на Астън Вила е син на бившия футболист на Сливен от 90-те години Денчо Василев, а именно с бащата е бил разговора на треньора.

"Имах разговор с бащата, който ни отказа много вежливо. Каза, че решението е на самия футболист, който предпочита да играе за американците, тъй като не харесва цялостната негативна среда, която вирее в България, каза още треньорът.

В разговора се включи и вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов, който заяви, че още преди три години Индиана Василев е бил търсен, за да подсили юношеските национални отбори на България. Отговорът обаче е бил същият. Сега Василев не приема покана и за мъжкия национален отбор.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти