Автогол доближи ПАОК (Солун) до квалификациите в Шампионската лига

Автогол доближи ПАОК (Солун) до квалификациите в Шампионската лига

ПАОК (Солун) е само на две точки от класирането си за плейофите в Шампионската лига, след като победи Паниониос с 1:0 като гост. В същото време намиращият се на 2-а позиция в допълнителния турнир АЕК (Атина) падна от Панатинайкос със същия резултат.

ПАОК стигна до победата с автогол на Спирос Ризванис в 14-ата минута. На стадиона в атинския квартал Неа Смирна първото полувреме предложи повече футбол.

Панатинайкос победи АЕК с 1:0 след точно изпълнена дузпа от Себастиан Лето в 62-ата минута, която беше отсъдена заради игра с ръка на Родриго Гало. АЕК имаше преимущество в играта и головите ситуации, докато на своя стадион Панатинайкос заложи на защита и при една от малкото си опции стигна до дузпата.

Така след четири изиграни кръга в мини-лигата за разпределение на местата в Европа ПАОК има 8 точки, но очаква да му бъдат присъдени още три служебно заради прекратения мач с Панатинайкос преди седмица. АЕК е на 2-а позиция с 6, следват Панатинайкос с 5 и Паниониос с 4.

Олимпиакос стана шампион на Гърция след победа в редовния сезон, а отборите от 2-о до 5-о място се борят след това за втората квота за Шампионската лига и разпределението на местата в Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти