Петрович разменя книги със Стоичков

Петрович разменя книги със Стоичков

Сръбската легендата Люпко Петрович представи своята автобиографична книга "Люпко – името на футбола" в Белград. Повече от 200 гости дойдоха да уважат Петрович, който е най-славният треньор на Сърбия. Домакините от хотел „М“ така и не успяха да намерят достатъчно столове за всички. А героят на деня раздава автографи, колкото трае един мач. Помощник №1 на легендата бе 10-годишният му внук.На първата редица Петрович постави шефовете на Цървена звезда и Партизан, за да покаже, че футболът е над съперничеството на терена.

"България е моята втора родина – каза пред аудиторията Петрович и залата се огласи от аплодисменти. – Там съм работил най-много извън Сърбия и съм постигнал най-много успехи. Стоичков ми написа в своята книга, че съм №1 на Сърбия. Аз му пращам моята. Христо е един от най-великите в историята на футбола и за всички времена на България". Кавалерът на "Златната топка" прати своята книга - "Това съм аз" на Петрович, който надписа една от книгите си, която пък бе предназначена за легендарната осмица.

Йован Секулич, журналистът, написал творбата, каза подробности. "Това не е разказ на Люпко или разказ за Люпко – обясни авторът. – В тази книга се говори само за футбол. За всичко, което се е случвало в кариерата на Петрович, която вече продължава половин век".

На трибуната до Люпко застана най-великият сръбски футболист в историята Драган Джаич. Той беше спортният директор на Цървена звезда, който доведе Петрович за треньор и след това двамата спечелиха Купата на европейските шампиони във финал срещу Сампдория. "Люпко е учебник по футбол – каза Джаич. – Взехме го в Звезда, защото можеше да чете играта и да ни направи по-специални. Люпко е много повече от Цървена звезда и от КЕШ. Той е човекът футбол.“

На първия ред в залата седна Любиша Тумбакович, който пък е най-големият треньор в историята на кръвния враг Партизан. Двамата с Петрович са големи приятели от много години. Гост беше и Божидар Малкович, президентът на олимпийския комитет на Сърбия. Непрекъснато покрай Люпко се въртеше и една от най-големите легенди на Цървена звезда от шампионския тим през 1991 година Драгиша Бинич. Присъства и бившият футболист на Локомотив (София) от 90-те Горан Василевич.

"Труд"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти