Един от най-куриозните голове от началото на сезона (видео)

Един от най-куриозните голове от началото на сезона (видео)

Куриозен гол улесни задачата на хърватския гранд Хайдук (Сплит) в домакинския мач със Славен Белупо през изминалия уикенд. Вторият в класирането на хърватското първенство Хайдук спечели с 2:0, като Жайро бе извел домакините напред в резултата с попадение още в 14-ата минута. Четвърт час преди края пък се случи нещо доста любопитно и странно, което в крайна сметка доведе и до втория гол в срещата, дело на Йосип Джуранович.

В 74-ата минута грешен пас с ръка на стража на Хайдук Йосип Посавец позволи на играч на Славен Белупо да го прехвърли. Стражът се оплете в мрежата, но не и топката, която се удари в гредата. Футболистите на Славен Белупо обаче погрешно помислиха, че са отбелязали гол и някои от тях дори тръгнаха да се прегръщат в центъра на игрището, а стражът Антонио Йезина напусна вратата си, за да се присъедини към празнуващите си съотборници. Домакините се възползваха по най-добрия начин от създалата се суматоха и проведоха бърза контраатака, при която Джуранович вкара гол на празна врата.

Така вместо Славен Белупо да изравни резултата, гостите получиха във вратата си по нелеп начин второ попадение, а Хайдук (Сплит) се поздрави с 8-а победа за сезона и е плътно зад лидера Динамо (Загреб), който е с точка повече, но и с мач по-малко.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички