Съдията, подминал очевиден гол на Барса, беше избран за №1

Съдията, подминал очевиден гол на Барса, беше избран за №1

Главният арбитър Ернандес Ернандес беше избран за най-добър съдия за изминалия сезон в Ла Лига. Канарският рефер получи най-висока средна оценка от Съдийската комисия към Кралската испанска футболна федерация - 9,58. Любопитното е, че Ернандес допусна една от най-фрапантните грешки в Примера дивисион през изминалия сезон. Той не видя как топката преминава голлинията с около половин метър по време на мача Бетис - Барселона, завършил 1:1. Реферът сам призна грешката си преди няколко дни и съжали, че е ощетил каталунците.

Мадридският съдия Карлос дел Серо Гранде е втори по резултат - 9,54, а трети е Хил Мансано от Екстремадура (9,46). С най-слаби оценки от 20-те арбитри са Окон Араис (8,85) и Виканди Гаридо (8,60), които през новия сезон ще получават наряди само за Сегунда дивисион. Арагонецът Клос Гомес е десети в подреждането, но навърши годините за пенсиониране.

Новите съдии в Ла Лига за предстоящия сезон ще бъдат Алберола Рохас, Гонсалес Фуерте и Медие Хименес.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти