Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

Краснодар си има нов Вандерсон

Краснодар си има нов Вандерсон

След като пусна нападателя Вандерсон със свободен трансфер в Динамо (Москва), Краснодар привлече футболист със същото име от австрийския шампион Ред Бул Залцбург. 22-годишният бразилец премина медицински прегледи и подписа договор. Споразумението е до 2022 година, а офанзивният полузащитник ще се присъедини към лагера на новия си тим в Австрия в четвъртък.

Вандерсон е играл в Белгия за Беершот и Лиерс, както и в Испания за Хетафе, преди през 2016 година да подсили Ред Бул Залцбург. В 28 мача той отбеляза 5 гола, като стана шампион на Австрия и спечели купата на страната. От Краснодар са го харесали в мачовете между двата тима в груповата фаза на Лига Европа.

Любопитен факт от биографията на халфа е, че неговият баща Уамберто е бивш футболист на Аякс, с над 100 мача за холандския гранд. Братът на Вандерсон - Данило, пък в момента носи екипа на Анталияспор, но също има опит в Русия, където за кратко се подвизаваше в Мордовия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички