Испания съсипа Италия и е на финал на Евро 2017

Испания съсипа Италия и е на финал на Евро 2017
Испания съсипа Италия с 3:1 във втория полуфинал на европейското първенство за младежи до 21 години в Полша и ще спори за трофея на 30 юни с Германия. В герой за "ла фурия роха" се превърна Саул Нигес, който отбеляза и трите попадения за тима си. Италианците бяха що-годе равностойни до първия час игра, когато останаха с човек по-малко и това на практика предреши изхода на двубоя.

Първият гол за "ла фурия роха" отбеляза Саул Нигес в 53-ата минута, след като получи топката на границата на наказателното поле и направи Джанлуиджи Донарума безпомощен.

Няколко минути след попадението "скуадра адзура" остана с човек по-малко, след като Роберто Гаярдини получи втори жълт картон за излишен фаул в средата на терена срещу Себайо.

Противно на логиката Италия стигна до равенството чрез Федерико Бернадески в 63-ата минута, който стреля след пробив от границата на наказателното поле, а при удара топката рикошира в крак на испански футболист и траекторията й заблуди стража на "фуриите".

След гола италианците изпаднаха в нокдаун на боксов език, а защитата им изглеждаше безпомощна при нахлуванията на техничните испански футболисти. Така се стигна до 75-ата минута, когато Саул Нигес оформи своя хеттрик и на практика сложи край на спора в този мач.

Радостта на италианците беше твърде кратка, тъй като в 65-ата минута Саул Нигес отбеляза втория си гол в мача с удар от сериозна дистанция, като скромна вина за гола имаше и вратарят на Италия Донарума, който закъсня с реакцията си.

Испанците стигнаха до трети гол в 72-ата минута. Марко Асенисо проби отляво, нахлу в пеналта и намери Нигес, който прати топката за трети път в мрежата зад Донарума. До края на мача испанците продължиха да бъдат по-активни, но не стигнаха до нов гол, а в добавеното време Донарума спаси тима си от четвърто попадение след удар на Иняки Уилямс.

В другия полуфинал се срещнаха тимовете на Германия и Англия, които завършиха 2:2 в редовното време и продълженията и определиха победителя чрез дузпи. Очаквано германците се наложиха с 4:3 и чакат своя съперник.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти