Валверде: Понякога отборите, които пазят персонално Меси, ни правят услуга

Валверде: Понякога отборите, които пазят персонално Меси, ни правят услуга

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде осстана доволен от победата с 3:0 над Жирона, която продължи безгрешната серия на каталунците от началото на сезона. Той коментира играта на Лионел Меси, който този път не успя да се разпише след четирите си гола във вратата на Ейбар и похвали старанието на аржентинеца.

"Имаше напрежение, защото Реал и Атлетико вече бяха спечелили своите мачове. Беше важно да поведем бързо. Играхме умно, но и със сърце. Умеем да се справяме във всякакви ситуации - и когато мачът е отворен, и когато противникът се защитава дълбоко в половината си", заяви Валверде след успеха.

"Персоналната опека на Меси понякога ни е от полза, защото така се откриват пространства за другите ни нападатели. Още в 10-ата минута Меси дойде и ме попита какво ще правим, защото беше ясно, че има персонален пазач. Той прояви спокойствие и се справи, помагайки на отбора. Аагресивността на Луис Суарес пред вратата е впечатляваща. Жалко, че не вкара още голове, за да добие по-голяма увереност, но представянето му беше на висота", допълни Валверде.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички