Валверде устремен към рекорд за победи в началото на Примера

Валверде устремен към рекорд за победи в началото на Примера

Новият треньор на Барселона Ернесто Валверде започна с катастрофални дербита с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания, но след това “блаугранас” направиха отличен старт на сезона в Примера дивисион. Победата с 3:0 над местния каталунски съперник Жирона означава, че Лионел Меси и компания имат вече перфектния актив от 18 точки след изминалите 6 кръга. Головата разлика е 20:2, което е рекорд за клуба по отношение на вкарани спрямо получени попадения (+18).

Досега в исторически план Джосеп Гуардиола и Тито Виланова също са започвали кампании с шест поредни победи - през сезоните 2009/10 и 2012/13. На Пеп головата разлика бе 17:3, а серията приключи с гостуване на “Местайя” в седми кръг, когато резултатът бе 0:0. Покойният Виланова пък трябваше да види края на поредицата си с визита на “Сантиаго Бернабеу” и равенство 2:2 с Реал Мадрид също в седми кръг при 17:5 голова разлика.
Клубният рекорд засега принадлежи на най-неуспешния наставник от изброените - Херардо Мартино започна с осем поредни победи, като в 9 кръг направи 0:0 с Осасуна в Памплона, като тимът му бе отбелязал 28 гола и бе получил 6.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти