Ман Сити дръпна с пет точки на върха, Агуеро с исторически гол (видео)

Ман Сити дръпна с пет точки на върха, Агуеро с исторически гол (видео)

Манчестър Сити записа рекордна за клуба 11-а поредна победа във всички турнири, след като надделя с 3:0 над Бърнли на "Етихад Стейдиъм". С този успех селекцията на Джосеп Гуардиола дръпна с пет точки на върха във временното класиране на Премиир лийг, възползвайки се от днешното поражение на Манчестър Юанйтед. Серхио Агуеро (30'-д) откри резултата, като с това попадение аржентинецът застигна в Ерик Бруук по брой отбелязани голове за клуба. Двамата в момента държат първото място с по 177 попадения. След почивката Николас Отаменди (73') и Льорой Сане (75') узакониха победата на домакините.

Голямата новина в състава на "гражданите" бе завръщането на Агуеро. Габриел Жезус обаче бе оставен на скамейката за началото. Бернардо Силва замени Рахим Стърлинг на крилото. В 11-те на Бърнли нямаше никаква промяна в сравнение с последния мач на отбора - равенството с Уест Хам.
Двубоят започна по добре познатия сценарий - домакините владееха почти през цялото време топката, а гостите се бяха затворили дълбоко в своята половина. Въпреки това в 16-ата минута Бърнли стигна до добра възможност. Корк изправи едно дълбоко центриране в половината на Сити, Уокър не се справи добре, Ууд се възползва и премина покрай Отаменди, но Едерсон се намеси навреме и предотврати опасността. Неприятната новина за гостите бе, че няколко минути след това Ууд напусна с контузия.
В 23-ата минута Ник Поуп спаси опасен удар на Бернардо Силва. Пет минути след това двамата отново бяха в центъра на събитията, когато стражът на Бърнли закачи глезена на опитващия се да премине покрай него съперник. Роджър Ийст посочи бялата точка. Серхио Агуеро реализира дузпа, с което се изравни с досегашния рекордьор по голове с екипа на Манчестър Сити Ерик Бруук. Двамата имат по 177 попадения.
До почивката Поуп спаси още два опасни изстрела на Кун.
През втората част Агуеро отново отправи два удара, които минаха встрани от целта. Гостите обаче започнаха добре това полувреме и в първия 1/4 час владееха доста повече топката в сравнение със ситуацията преди почивката.
Постепенно "гражданите" вдигнаха отново темпото. В 73-ата минута Отаменди удвои, след като засече с глава центриране от корнер на Давид Силва. Дефур бе на голлинията, но топката някак мина между краката му. Две минути след това Де Бройне намери добре Сане отляво, след което за германецът оставаше да стреля точно покрай Поуп.
Към края Жезус, който замени Агуеро, също имаше шанс да се разпише, но Поуп спаси.
СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти