Кристиано отново е №1 в света

Кристиано отново е №1 в света

Лидерът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за втори пореден път грабна приза FIFA The Best, който се дава на най-добрия футболист за изминаващата 2017 година. Португалецът пребори конкуренцията на Лионел Меси и Неймар и получи приза от ръцете на Феномена Роналдо, Диего Марадона и Джани Инфантино. CR7 стана за втори пореден път европейски шампион заедно с Реал Мадрид и отново беше водещата фигура в състава на “белите”.

ФИФА обяви най-добрите за 2017 година@@@Освен това Роналдо триумфира и с титлата на Испания, както и Суперкупата на Европа и Испания. Номер 7 дойде на церемонията в Лондон заедно с големия си син Кристиано-младши и приятелката си Джорджина Родригес.

"Благодаря на семейството си, на децата си, на съотборниците си, на феновете. Талантът без упорита работа е нищо", сподели той, след като взе наградата.

Холандия пък обра наградите в женския футбол след спечелването на европейската титла през 2017 г.

Лийке Мартенс получи отличието за най-добра футболистка в света. Тя вкара три гола на Евро 2017, включително във финала, и беше избрана за играч на турнира. Мартенс, която през лятото премина в Барселона, спечели и наградата на УЕФА за номер 1 през сезона.

Селекционерът на Холандия Сарина Вигман беше избрана за най-добра сред треньорите в женския футбол. Двете победителки не успяха да присъстват на церемонията в Лондон, тъй като в сряда им предстои мач от световните квалификации, но бяха заснели специално видео, в което благодариха за признанието.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички