Разследват инцидентите около мача Брюж - Антверп

Разследват инцидентите около мача Брюж - Антверп

Белгийските власти разследват инцидентите, предизвикани от местни и от холандски футболни запалянковци в неделя, при които 120 души бяха арестувани, а трима пострадаха тежко, един от които полицай със счупена челюст.

Безредиците избухнаха пред кафене в Брюж след победата на едноименния отбор над Антверп с 1:0 в първенството. В боя са се включили и привърженици на холандския АДО Ден Хааг, побратимен клуб на Брюж, както и ултраси на друг холандски тим Вилем II, които поддържат близки отношения с феновете на Антверп.

"Започнахме разследване и преглеждаме видеозаписите от района, за да видим кой каква роля е имал при инцидентите", коментираха от местната полиция.

Футболното насилие е относително рядко в Белгия, въпреки че мачът между Брюж и Антверп, първи между двата състава от 13 години, беше определен като рисков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти