Ради Цонев герой за Лече с нов гол-красавец (видео)

Ради Цонев герой за Лече с нов гол-красавец (видео)

Бившият младежки национал на България Радослав Цонев се превърна в герой за Лече в драматичен мач с Реджина от 15-ия кръг на Серия "Ц" - група "С". Халфът във втори пореден мач бе титуляр, а също така във втори пореден двубой се разписа за "джалоросите", като донесе победата с 3:2. На "Виа дел Маре" домакините губеха с 0:2 до 25-ата минута, след като Бианкимано се разписа в 14-ата и 25-ата минути.

Лече реагира светкавично, като Торомино (27) и Чанчио (31) изравниха с два бързи гола. Юношата на Левски Цонев с майсторско изпълнение от фаул донесе пълен обрат и много важни три точки за "джалоросите". Българинът бе точен в 43-ата минута на първата част.

Голът е негов втори за сезона, а благодарение на него Лече остана на върха в класирането с 36 точки.

Катаня е на второ място с 31 точки, но и мач по-малко.

"Радвам се, че се разписах, но най-важно е победата. Проспахме първите 25 минути, но за радост имахме късмет да стигнем до пълен обрат. Все пак трябва да внимаваме, тъй като този път имахме късмет, но следващият път няма да имаме. За първи път вкарвам гол в професионалния футбол от фаул. Досега имах попадение от пряк свободен за националния отбор до 19 години", сподели Цонев след мача.

Полузащитникът игра до 73-ата минута на мача, когато бе заменен.

Ради Цонев има вече шест гола от 35 мача за първенство с екипа на Лече.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти