Гледай на живо

Очаквайте в 13:00 - Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Потвърдено: Байерн прибира още 40 млн. от Юве

Потвърдено: Байерн прибира още 40 млн. от Юве

Италианският шампион Ювентус ще се възползва от опцията да откупи Дъглас Коща от Байерн (Мюнхен). В момента бразилският национал играе под наем в гранда от Торино, но изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге съобщи, че двата клуба са се договорили и след края на сезона Коща ще стане собственост на Юве. Сделката ще донесе още 40 млн. евро в касата на баварците, които вече прибраха 6 млн. за преотстъпването на бившия футболист на Шахтьор (Донецк).

Дъглас Коща не успява да се наложи като титуляр в състава на Масимилиано Алегри и започна от първата минута само в 5 мача от Серия “А”. В Ювентус обаче твърдо разчитат на 27-годишния бразилец и са взели решение да го привлекат за постоянно.

На годишното събрание на клуба Румениге използва възможността да благодари на бившия старши треньор Карло Анчелоти, който бе уволнен в началото на сезона. “Понякога даден треньор и даден клуб не си пасват. Анчелоти е отличен специалист и много добър човек. Заедно станахме шампиони и още веднъж искам да му благодаря за всеотдайната работа. Решението да освободим Карло не беше лесно, но беше необходимо. Когато му го съобщих, той отвърна: “ОК, вече не си ми шеф, но оставаш мой приятел”. Това не се случва често”, сподели Румениге.
След завръщането на Юп Хайнес Байерн влезе в познатия си ритъм и вече има аванс от 6 точки на върха в Бундеслигата, а освен това преодоля с лекота груповата фаза в Шампионската лига.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички