Край на драмата! Меси преподписа при огромна клауза

Край на драмата! Меси преподписа при огромна клауза

Световната суперзвезда Лионел Меси най-накрая подписа новия си договор с Барселона, с което слага край на всякакви спекулации за евентуално напускане през идното лято, когато изтичаше досегашното споразумение. Контрактът с клуба се удължава до 2021 г., като в него има заложена откупна клауза от 700 млн. евро. Новата му заплата е от по 560 000 евро на седмица, а бонусът за самото преподписване е 80 млн. евро.

Още на 5 юли каталунският клуб обяви за постигната договорка с аржентинеца, но дълго време самото поставяне на подписите биваше отлагано. Самият Меси мълчеше, докато ръководството твърдеше, че всичко е сигурно. Заради неяснотата обаче се появиха спекулации, че нападателят нарочно извива ръцете на шефа си Джосеп Мария Бартомеу, защото не е съгласен с неговия начин на управление.

Вчера 30-годишният Лео беше награден със "Златната обувка" за голмайстор на Европа за предишния сезон. Направи впечатление, че той не обели нито дума за новия договор.
Меси е в Барселона от 13-годишен и ако остане до края на контракта си през 2021 г., ще е записал над 20 години на "Камп Ноу".
На сметката си с екипа на "лос кулес" той има осем титли на Примера дивисион и четири от Шампионската лига. Той е единственият в света с пет "Златни топки", но се очаква по този показател скоро да бъде изравнен от Кристиано Роналдо.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти