Реал Мадрид се спаси от шумен резил срещу нахъсани араби (видео + галерия)

Реал Мадрид се спаси от шумен резил срещу нахъсани араби (видео + галерия)

Кралят на Европа и света Реал Мадрид стигна до финала на Световното клубно първенство след трудна победа с 2:1 срещу домакините от Ал Джазира в 1/2-финален двубой, игран в Абу Даби. Тимът от Обединените арабски емирства поведе в резултата в 40-ата минута след точен удар на Ромариньо. Попадения на Кристиано Роналдо (53) и Гарет Бейл (81) класираха "лос меренгес" за финала. На финала в събота Реал ще се изправи срещу шампиона на Южна Америка Гремио.

Срещата беше по-специална за Кристиано Роналдо, който стана най-резултатният футболист в историята на надпреварата и добави и този рекорд в богатата си визитка. Системата за видеоповторения VAR отмени по един гол и на двата отбора - заради засада на Бензема при попадение на Каземиро и заради засада на Бусуфа. Тя не се намеси при втория гол за Реал Мадрид, когато останаха сериозни съмнения за неговата редовност. Каземиро е в засада, не играе с топката, но сякаш блокира защитник на съперника преди топката да стигне до Лукас Васкес.

Зинедин Зидан даде почивка на капитана Серхио Рамос, останал извън групата поради болки, а партньор на Рафаел Варан беше Начо Фернандес. Ашраф замени Даниел Карвахал. Матео Ковачич беше предпочетен пред Тони Кроос. Карим Бензема и Кристиано Роналдо поведоха нападението на "белите", подкрепяни от Иско.
27 Ал Джазира - Реал Мадрид
Срещата започна с вихрушка пред вратата на арабите. Още преди да са изтекли десет минути испанците вече бяха ударили две греди и изпуснали три-четири голови ситуации. В петата минута вратарят Али Хасейф отрази насочване с глава на Роналдо. Малко повече от минута по-късно португалецът отново се извиси и нанесе удар с глава, вратарят действа несръчно, но имаше късмет, че топката намери напречната греда. Получи се разбъркване пред самата голлиния, но никой не бутна топката към мрежата.
В осмата минута Лука Модрич нацели дясната греда - топката влизаше, но вратарят успя да реагира и да насочи към гредата. В десетата Роналдо направи голям пропуск. Домакините загубиха топката пред своето наказателно поле, Бензема асистира на португалеца, който не нанесе добър удар почти от упор - защитник отклони топката и помогна на вратаря.
27 Ал Джазира - Реал Мадрид
В 11-ата момчетата от Ал Джазира имаха първа чудесна възможност след изритана топка. Али Макбут обаче избра грешното решение в наказателното поле - неточен пас вляво. В 15-ата никой не скочи с Бензема, а той забоде топката в земята и даде шансове на вратаря, който плонжира и изби. В 20-ата Модрич нанесе пореден наглед голов удар, но стражът пак се прояви брилянтно. Минута след това Али Макбут отново надбяга бранителите на гостите, като този път шутира опасно встрани от гредата в аут.
В 30-ата минута Каземиро прати топката в мрежата. Първоначално съдията не зачете гола, а минута по-късно халфът се радваше, след като съдията реши да се консултира с аудиовръзка. Протестите на домакините накараха бразилският рефер да продължи да обсъжда със своите помощници зад екрана. В крайна сметка арбитърът поиска видеоповторение, след което реши да отсъди засада. Истината беше, че Бензема е в засада, а Каземиро - не. Френският нападател остава зад гърба на бранител и според съдията е въздействал върху ситуацията.
В 40-ата минута падна шокиращ гол във вратата на Кейлор Навас. Защитата на "лос меренгес" се пропука по елементарен начин. Бусуфа овладя топката и подаде наляво към Ромариньо, който финтира Варан и насочи елегантно по земя към далечния ъгъл - 1:0. До края на полувремето европейският крал не намери отговори и статистиката за първото полувреме показа: почти 20 удара за Реал и едва 3 за арабския тим.
27 Ал Джазира - Реал Мадрид
С началото на второто полувреме съставът на Зидан се настани пред наказателното поле на съперника. В 47-ата минута високата преса на "лос бланкос" позволи на Ал Джазира да направи мълниеносна акция. Ашраф не успя да я спре като последен в защитата и двама футболисти на домакините тръгнаха сами от центъра към наказателното поле на Навас. Али Макбут пробяга трисейтина метра напред, след това подаде към Бусуф, който прати топката в мрежата.
27 Ал Джазира - Реал Мадрид
Радостта на арабите не продължи дълго. След разглеждане на видеоповторение съдията не зачете гола. Повторенията показаха, че има засада. В 51-ата героят от първото полувреме - вратарят Али Хасейф, напусна терена принудително. Две минути по-късно защитата на Ал Джазира сбърка, остави Кристиано абсолютно сам в наказателното поле и номер 7 безжалостно прати топката много точно до греда по диагонала - 1:1.
В 59-ата крачка не достигна на Бензема да засече пред голлинията. В 66-ата Модрич отправи впечатляващо подаване с външен към Бензема, френският стрелец шутира силно по диагонала, но нямаше късмет и разтресе гредата. Мадридчани натискаха здраво, но техният опонент също наммираше начин, макар и рядко да контраатакува.
27 Ал Джазира - Реал Мадрид
В 69-ата Бензема отново и отново нямаше никакъв късмет. След центриране отляво той завъртя топката с вътрешен фалц, вратарят беше преодолян, но кълбото отново срещна гредата, този път около сглобката. В 70-ата Марсело проби отляво до аутлинията, но не намери продължение, след като не се разбраха с Роналдо и Бензема. В 73-ата Ахмед Рабя получи чудесна топка за завършващ удар, но беше блокиран, а Начо Фернадес изчисти пред самата голлиния.
27 Ал Джазира - Реал Мадрид
В 81-ата все пак Мадрид стигна до второ попадение. Лукас Васкес получи в наказателното поле, върна топката назад към влезлия секунди по-рано Гарет Бейл, който насочи към мрежата. Кристиано Роналдо понечи да играе с пета пред голлинията, но сякаш не докосна топката - 2:1 за Реал. Това беше най-бързо вкарания гол от резерва в турнира - за по-малко от минута игрово време. Иберийците успокоиха топката и продължиха да владеят почти постоянно. В 87-ата Бейл нанесе зрелищен ножичен удар от 16 метра, при който вратарят реагира и изби.
В крайна сметка мадридистите си отдъхнаха и отстраниха Ал Джазира. В събота Реал ще се опита да защити световната си купа срещу бразилския Гремио.

Реал Мадрид:

Навас; Ашраф, Варан, Начо, Марсело; Модрич, Каземиро, Ковачич (68 - Асенсио); Иско (68 - Васкес); Бензема (81 - Бейл), Кристиано
МИНУТА ПО МИНУТА
ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти