Цял час Байерн се мъчи със слабака на Бундеслигата (видео)

Цял час Байерн се мъчи със слабака на Бундеслигата (видео)

Шампионът Байерн (Мюнхен) пребори трудно слабака Кьолн с 1:0 у дома в среща от междинния 16-и кръг и увеличи на 9 точки преднината си на върха на класирането в Бундеслигата. Гостите, които са последни, се бяха здраво окопали в защита и баварците срещнаха сериозни проблеми в опита си да ги преодолеят. Чак в 60-ата минута Роберт Левандовски успя да вкара единствения гол. Три минути преди края обаче Кьолн като по чудо не изравни, като майсторската намеса на ветерана Том Щарке спести срама на мюнхенци. Домакините удариха и една греда при 1:0.


 

Треньорът на домакините Юп Хайнкес направи някои ротации, като от първата минута започнаха Никлас Зюле, Себастиан Руди, Дейвид Алаба и Корентен Толисо, а на пейката седнаха Матс Хумелс, Йошуа Кимих, Кингсли Коман, Хамес Родригес, Хавиер Мартинес и др.
Този двубой изглеждаше най-сигурен откъм краен победител, след като шампионът и лидер в класирането беше домакин на последния.
“Козлите”, които преди дни преживяха кошмарен обрат срещу Фрайбург от 3:0 до 3:4, заложиха на солидно присъствие в защита. Те търсеха първата си победа от началото на сезона в Бундеслигата, но и този път не я намериха.
Очаквано баварците натикаха своя съперник в неговата половина, като дори играта беше основно в и пред наказателното поле на Кьолн.
В 13-ата минута Томас Мюлер изскочи сам срещу вратаря, но Тимо Хорн успя да избие удара му. Две по-късно Зюле надскочи всички след корнер, но само късметът спаси Кьолн, тъй като ударът му с глава профуча в аут.
17 Байерн (Мюнхен) - Кьолн 1:0
В 38-ата Мюлер нямаше шанс да уцели вратата с глава при нова добра ситуация.
Унесени в атаки, домакините за малко да бъдат наказани в 44-ата минута. Тогава двама футболисти на гостите излязоха срещу Жером Боатенг и Том Щарке, но Лукас Клюнтер сгреши при паса.
Краят на полувремето дойде при смазващо превъзходство на Байерн по отношение на притежанието на топката: 83%:17%, както и при 12:3 опасности пред вратата.
Независимо от това Хайнкес осъзна, че играта не върви, защото чистите положения бяха рядкост. По тази причина той направи двойна смяна, вкарвайки Коман и Хамес за сметка на далеч по-дефанзивните Видал и Толисо.
В 51-ата минута Левандовски пропусна от положение, в което обикновено реализира 10 от 10. Той обаче се реваншира девет минути по-късно, когато завърши показна акция, започната от Боатенг и преминала през Мюлер.
Голът не промени поведението на гостите и те продължиха да се защитават. В 66-ата минута напречната греда ги спаси от второ попадение след засичане на Коман.
До края беше повече от скучно, но сигурната победа можеше да "избяга" в 87-ата минута, когато Клюнтер съумя да стреля силно с левия крак и само отличната намеса на Щарке запази резултата.
17 Байерн (Мюнхен) - Кьолн 1:0
През идния уикенд Байерн гостува на Щутгарт в среща от последния есенен кръг, а на 20 декември е дербито с Борусия (Дортмунд) за Купата на Германия.
Кьолн си остава последен, като е на 12 точки от баража.

СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти