Ман Юнайтед не впечатли, Де Хеа отново над всички (видео)

Ман Юнайтед не впечатли, Де Хеа отново над всички (видео)

Манчестър Юнайтед постигна победа с 1:0 в домакинството си срещу Борнемут. “Червените дяволи” не изиграха много добър мач, но си свършиха работата. Единственото попадение в срещата реализира Ромелу Лукаку в 25-ата минута. Белгиецът се разписа с глава след центриране на Мата. Борнемут се представи отлично и стигна до достатъчно голови положения на “Олд Трафорд“, но Де Хеа изигра поредния си силен мач.

Борнемут започна отлично под проливния дъжд на "Олд Трафорд". "Червените дяволи” имаха предимство във владеенето на топката, но без да създават положения. Отборът на Еди Хауи обаче постепенно поизнесе играта и организира няколко отлични атаки. В 21-ата минута Чарли Даниелс преодоля няколко футболисти на домакините и стреля по диагонала, но Де Хеа спаси. Малко по-късно защитата на Юнайтед отново не се справи с атака на съперника и пак вратарят трябваше да се намесва.

Добрият период за Борнемут завърши с гол в тяхната врата. В 26-ата минута Лукаку се разписа след удар с глава. Въпреки че се намираше между двама бранители, белгиецът успя да насочи топката към мрежата след центрирането на Мата.

След половин час игра Де Хеа за пореден път демонстрира класата си. Испанецът се справи с удар на Станислас, въпреки че топката рикошира и тупна на мокрия терен. До почивката домакините доминираха, като не позволиха да се стига до нови ситуации пред тяхната врата, но и не стигнаха до втори гол. В самия край на първото полувреме Райън Фрейзър се опита да изненада Де Хеа с удар в близкия ъгъл, но очаквано ударът бе избит.
Втората част започна при ниско темпо и липса на идеи и от двата отбора. След час игра Марсиал можеше да успокои феновете на “Олд Трафорд”, но направи сериозен пропуск. Лукаку се измъкна от защитата и стреля, топката се отклони в Бегович и стигна до Марсиал, който вместо да уцели опразнената врата, прати кълбото високо в трибуните.
Малко по-късно французинът бе заменен от Рашфорд, който в 72-ата минута нацели гредата със страхотен удар. Борнемут пък пусна в игра Джермейн Дефоу. Вечният голмайстор веднага демонстрира качествата си, като с първото докосване стигна до удар към вратата, но право в ръцете на Де Хеа. Ветеранът си създаде нова възможност в 82-ата минута, но отново вратарят на домакините го спря. В последните минути тимът на Еди Хауи натисна съперника, но не успя да стигне до изравнителен гол.

МАН ЮНАЙТЕД - БОРНЕМУТ 1:0
1:0 - Лукаку (25)


МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти