Ливърпул не успя да сломи закъсалия УБА с всичките си звезди (видео)

Ливърпул не успя да сломи закъсалия УБА с всичките си звезди (видео)

Ливърпул не успя да пробие отбраната на Уест Бромич и записа разочароващо нулево равенство на "Анфийлд" в двубой от междинния кръг в Премиър лийг. Този резултат срещу "дроздовете", които са точно над зоната на изпадащите, костваше на мърсисайдци четвъртото място, на което се настани Тотнъм с по-добра голова разлика.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп този път бе решил да заложи на цялата "удивителна четворка" - Салах, Мане, Коутиньо и Фирмино, но и това се оказа недостатъчно за "червените". Кариус стартира на вратата, а Трент Александър-Арнолд, Емре Джан и Жоржиньо Вайналдум също започнаха.

Маклийн и Криховяк бяха титуляри за УБА.
Първото полувреме предложи познат сценарий по отношение на владеенето на топката - домакините го правеха в 70% от времето, но това не бе материализирано.  В 18-ата минута Салах отправи страхотно центриране към далечната греда, където Фирмино засече от малък ъгъл, но прати топката на сантиметри встрани от целта. След половин час игра гостите за малко не шокираха "Анфийлд", след като изстрел на Кану от 25 метра кацна върху напречната греда.
В 38-ата минута малко не достигна на Салах да засече от няколко метра хубаво центриране на Александър-Арнолд. В края на частта пък последователно бяха блокирани удари на Фирмино и Салах.
В началото на втората част гостите имаха  добри възможности. Първо Криховяк изпълни фаул отляво, вятърът промени траекторията на топката и тя се насочи към вратата, но Кариус изби. При последвалия корнер стражът на домакините се намеси още по-добре, избивайки точен изстрел с глава на Якоб до близката греда. При следващия ъглов удар Хегази засече с глава, но топката премина над вратата.
Последваха два големи пропуска на играчи на домакините. Удар на Мане от 12 метра премина встрани, а Салах засече с глава центриране на Арнолд, но отново не успя да намери целта.
В 65-ата минута Фостър сгреши и изпусна топката в опита си да я улови след едно центриране на Мане. Ниом обаче изчисти пред голлинията, като не позволи на Вайналдум да се възползва.
В 82-рата минута резервата Доминик Соланке все пак прати топката във вратата на Фостър, но попадението му бе отменено заради игра с ръка на нападателя. Решението бе оспорено бурно от домакините, но повторенията показаха, че все пак топката рикошира първо в тялото на нападателя, а след това действително докосва и ръката му.
Две минути след това мърсисайдци като по чудо не поведоха. Фостър парира с тяло удар на Окслейд-Чембърлей, а след това добавката на Соланке бе изчистена от голлинията.
Ливърпул вече е на пета позиция с актив от 31 точки. УБА е 17-и с 14 пункта.

СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички