Милан срещу Интер за Купата след разгром на "росонерите" (видео)

Милан срещу Интер за Купата след разгром на "росонерите" (видео)

Отборът на Милан се класира на четвъртфинал за Купата на Италия, където ще играе дерби с Интер на 27 декември. "Росонерите" надиграха категорично с 3:0 Верона в осминафинален двубой пред малко тифози на "Сан Сиро". Наставникът Дженаро Гатузо заложи на почти всички титуляри, а също така и на четирима защитници пред Джанлуиджи Донарума, който бе нападнат остро от своите фенове. Ултрасите от "Курва Суд" освиркваха още от загрявката 18-годишния талант, а след това извадиха голям транспарант срещу него: "Морално насилие, 6 милиона евро на година и заплатата на брат-паразит? Махай се, търпението ни свърши". Както е известно, последните два дни агентът му Мино Райола и вратарят поискаха анулиране на договора му, който лятото бе подновен до 2021 година.
Милан срещу Интер за Купата след разгром срещу Верона@@@Капитанът на тима Леонардо Бонучи се опита да успокои своя съотборник в съблекалнята преди срещата, а също така и преди първия съдийски сигнал, когато младокът бе освиркан и транспарантът бе издигнат.

Милан срещу Интер за Купата след разгром срещу Верона@@@"Червено-черните" от първата минута започнаха да търсят попадение във вратата на гостите, но пропуснаха три добри възможности. Най-добрият футболист на терена Сусо даде аванс на миланския гранд в 21-ата минута, когато центрира опасно, но никой не игра с топката, която влезе в мрежата. Добрата игра на момчетата на Гатузо продължи, а пък Алесио Романьоли удвои в 29-ата минута. Централният защитник се възползва от отлично подаване на Андре Силва, като от един метър на празна врата се разписа.

Милан срещу Интер за Купата след разгром срещу Верона@@@Единствено португалският нападател получи критика от своя треньор за играта си през първата част, тъй като често задържаше повече от необходимото топката. Неговият партньор Патрик Кутроне отново бе изключително активен, но пропусна да вкара трети гол преди почивката. Младежкият национал на Италия все пак ознаменува добрата си игра с гол в 55-ата минута, когато оформи крайния резултат след хубав изстрел с глава. Той засече центриране на Сусо, като прати топката в далечния горен ъгъл.

Милан срещу Интер за Купата след разгром срещу Верона@@@Влезлият като резерва Лукас Билия удари гредата в последните минути, като се размина с първо попадение за Милан.

"Росонерите" се класираха за девета поредна година сред осемте най-добри в турнира, а в битката за полуфиналите са домакини на "нерадзурите".

Милан срещу Интер за Купата след разгром срещу Верона@@@Миланският гранд така пречупи прокобата срещу Верона, след като в досегашните си седем мача в турнира за Купата на Италия нямаше нито една победа - едно поражение и шест равенства. Успехът пък беше шести пореден за тима на своя стадион в надпреварата за Купата, която липсва във витрината на "червено-черните" от май 2003 година.

Хубавата новина за Гатузо е, че отборът му за първи път не допусна гол във вратата си под негово ръководство. Това бе мач № 4 начело на клуба за световния шампион от Мондиал 2006 година.

Тимът на Верона пък вече 28 години не е стигал до четвъртфинал за Купата, като за последно стори това през сезон 1988/1989 година.

Интересното е, че тази неделя Верона приема Милан в мач от Серия "А".

Следващият съперник на "росонерите" - Интер се измъкна 24 часа по-рано на същия стадион от грандиозна издънка срещу третодивизионния Порденоне, след като го победи едва след дузпи с 5:4.

МИЛАН - ВЕРОНА 3:0
1:0 Сусо (21)
2:0 Романьоли (29)
3:0 Кутроне (55)

МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти