Исканият от Челси отново беше във вихъра си за Леверкузен

Исканият от Челси отново беше във вихъра си за Леверкузен

Изгубилият ритъм през миналия сезон Байер (Леверкузен) вече показва ново по-добро лице, като достигна четвърта позиция в Бундеслигата кръг пред зимната пауза. Тази вечер тимът на Хайко Херлих надигра Вердер (Бремен) с 1:0 на свой терен и вече няма загуба в 11-и последователен мач за първенство.

Отлично за пореден път се представи Леон Бейли, за когото излезе информация, че е била пристигнала оферта от Челси. Бързоногият футболист от Ямайка сновеше по крилата и нямаше как да бъде спрян. Точно след негова настоятелна игра в 11-ата минута се стигна до попадението на Лукас Аларио, оказало се единствено.

Байер беше с класи над съперника си и какво ли не опита, за да реализира още попадения, но вратарят Иржи Павленка беше във вихъра си. “Шампион” по пропуски стана Карим Белараби, като и Бейли нямаше шанс.

Най-близо до гол тимът от Бремен беше в 32-ата минута, когато Максимилиан Егещайн насочи опасно топката с глава, но Бернд Лено отрази.

На Леверкузен му предстои гостуване на Хановер 96 за първенство и после такова на Борусия (Мьонхенгладбах) за Купата на Германия.
Вердер продължава да е в зоната на изпадащите, но само на точка от 16-ия Хамбургер ШФ. Тимът от Севера също още играе за купата, където ще спори с Фрайбург. Преди това обаче на “Везерщадион” ще гостува Майнц 05.
СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти