Спортният директор на Милан защити Донарума и нападна Райола

Спортният директор на Милан защити Донарума и нападна Райола

Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели взе отношение по горещата тема за бъдещето на вратаря Джанлуиджи Донарума на “Сан Сиро”. По-рано през седмицата стана ясно, че агентът на играча е изпратил писмо до ръководството на “росонерите”, подписано и от адвокатите на Донарума, с настояване договорът, който подписа през лятото, да бъде анулиран. В мотивите си те настояват за това, че до контракта се е стигнало след психологически натиск и морално насилие.

В снощния мач с Верона за Купата на Италия феновете на Милан опънаха транспаранти срещу Донарума, който също така беше обиждан. Младият вратар прие тежко ставащото и се разплака. Наложи се той да бъде успокояван от съотборниците си, а треньорът Дженаро Гатузо заяви, че е грешно Джиджо да бъде сравняван с чудовище. Мирабели се съгласи, че не е нормално феновете да освиркват играчите от собствения си отбор и хвърли вината за ставащото се върху агента Райола, когото определи като шоумен.

“Говорих с Донарума и той не ми каза, че иска да напусне. Разбираме разочарованието на феновете, но случващото се не е по негова вина. Знаем откъде идва всичко и ще реагираме. Нямам планирани срещи с Райола. Няма какво да си кажа с него. Донарума има договор до 2021 година.

Нямаме намерение да го продаваме. Той обича клуба. Трябва да го защитим от господина, който се опитва да ни разруши. Един ден Джиджо ще разбере кой е бил добрия и кой лошия”, коментира Мирабели. Все пак той не отхвърли възможността в Милан да разгледат оферта за Донарума, ако дойде такава, но тя трябва да отговори на очакванията на “росонерите”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички