Пике преподписва до 2022-ра, клаузата е 500 милиона

Пике преподписва до 2022-ра, клаузата е 500 милиона

Централният бранител на Барселона Жерард Пике се споразумя с клуба за нов договор, който ще го задържи на "Камп Ноу" до 30 юни 2022 година. Новината бе оповестена на официалния сайт на каталунците, където се уточнява, че в следващите дни контрактът ще бъде официално подписан. Освобождаващата клауза в новия договор на Пике ще бъде в размер на 500 милиона евро.

Пике е част от Барселона от 1997-а, когато е едва десетгодишен. През 2004-та напуска, за да се присъедини към Манчестър Юнайтед, а през 2008-а година е върнат на "Камп Ноу" от Пеп Гуардиола. Докато е собственост на "червените дяволи", играе и като преотсъпен в Реал Сарагоса за един сезон.

До момента той има 422 мача и 37 гола с екипа на Барселона. Той е печелил всичко възможно на клубно ниво - 3 пъти Шампионската лига, 6 пъти титлата на Испания, 5 пъти Купата на Краля, 5 пъти Суперкупата на Испания, 3 пъти Суперкупата на Европа, 3 пъти Световното клубно първенство.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти