Историята е срещу Атлетико след 1:2

Историята е срещу Атлетико след 1:2

Привържениците на Атлетико Мадрид вероятно се успокояват, че надеждата умира последна и ще стискат палци любимците им да сътворят обрат след домакинската загуба с 1:2 от Севиля в четвъртфиналите за Купата на краля. Историята обаче сочи, че “дюшекчиите” са продължавали напред само два пъти, след като са отстъпили в първия мач от елиминации в този турнир като домакини, като в един от въпросните двубои губят точно с този резултат.

Големият подвиг на Атлети в подобна ситуация е през сезон 1977/1978, когато в осминафиналите на същия този турнир, столичани отстъпват с 1:2 на “Висенте Калдерон” срещу Атлетик Билбао, но в реванша печелят с 3:2, макар че баските вкарват първите два гола.

Друга положителна развръзка има през 2006, когато Леванте печели като гост на Висенте Калдерон с единствен късен гол за 0:1, но след това Серхио Агуеро “връща услугата” при гостуването във Валенсия, а “червено-белите” печелят след дузпи.

В останалите 12 случая, когато Атлетико губи първата среща като домакин, неизменно следва отпадане.

Реваншът на “Рамон Санчес Писхуан” е на 23 януари.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти