Зрелищно начало на кръга в Ла Лига

Зрелищно начало на кръга в Ла Лига

Атлетик Билбао записа 9-и пореден мач без загуба в Ла Лига, но равенството 2:2 срещу Хетафе (осмо през сезона - б.а.) помогна на тима да се изкачи само до 10-ото място в класирането. Много красив гол за баските отбеляза Иняки Уилиямс, който през седмицата поднови договора си с клуба. Хетафе на два пъти беше в ролята на догонващ и все пак стигна до точката с попадения на Хорхе Молина и Анхел Родригес.

Публиката на "Колисеум Алфонсо Перес" се надяваше Хетафе в пети пореден домакински мач да не допусне гол, но още в 13-ата минута чудесната серия на тима приключи. Иняки Уилямс получи дълъг диагонален пас и отигра топката от въздуха. Само той може да каже дали се е опитал да центрира или да стреля директно във вратата, но резултатът беше впечатляващ гол, който е негов пети от началото на кампанията.
Само 7 минути по-късно вратарят на Атлетик Яго Ерерин спъна в наказателното поле и Хорхе Молина и съдията Хил Мансано посочи бялата точка. Останаха известни съмнения дали нападателят на Хетафе не започна да пада преди контакта с Ерерин и защитника на гостите Аймерик Лапорт, но реферът беше непреклонен. Самият Молина застана зад топката и уверено изравни.

В 48-ата минута Атлетик също получи дузпа, която опитният Раул Гарсия реализира. Домакините обаче се добраха до точката четвърт час преди края, когато продължителна тяхна атака завърши с гол на Анхел Родригес. Асистенцията бе на Франсиско Портийо с глава.
До края на двубоя нямаше чисти положения пред някоя от вратите, а и равенството бе най-справедливият изход.

В следващия кръг Хетафе ще има тежко гостуване на Севиля. Атлетик Билбао пък ще приеме на "Сан Мамес" тима на Ейбар, срещу който постигна първата си победа този сезон.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички