Спортинг стъпи накриво, Порто отново е начело (видео)

Спортинг стъпи накриво, Порто отново е начело (видео)

Гостуващият Тондела затрудни Порто и загуби само с 0:1 гостуването си на "До Драгао", но и минималният успех бе достатъчен на тима на Серджо Консейсао да се върне на върха в класирането. Това стана възможно благодарение на грешната стъпка на досегашния водач Спортинг (Лисабон), който изпусна трите точки в края на мача си срещу Витория (Сетубал).

Задачата на Порто не изглеждаше трудна, още повече след ранния гол на Муса Марега. Нападателят използва кошмарна грешка в защитата на Тондела и се раписа в 13-ата минута. До края домакините направиха една дузина пропуски, но най-важна беше победата.
Спортинг също поведе през първото полувреме в Сетубал. Точен беше Бруно Фернандеш в 31-ата минута след чудесен изведащ пас на Желсон Мартинш. В средата на втората част само добрата реакция на Руи Патрисио спаси "лъвовете" от изравняване, но в 90-ата минута Жереми Матийо повали откъсналия се Единьо и потърпевшият реализира дузпата.

Спортинг има 47 точки и мач повече от Порто, който е начело с 48 точки. На трета позиция е Бенфика с 43 точки. Днес "орлите" са домакини на Шавеш.

Португалия, Примейра лига - 19-и кръг:

ПОРТО - ТОНДЕЛА 1:0
1:0 М. Марега (13)

МИНУТА ПО МИНУТА!

ВИТОРИЯ (СЕТУБАЛ) - СПОРТИНГ (ЛИСАБОН) 1:1
0:1 Б. Фернандеш (31)
1:1 Единьо (90) д.

МИНУТА ПО МИНУТА!


Снимки: record.pt

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички