Челси надигра Брайтън в началото и в края и си върна третото място поне за два дни (видео)

Челси надигра Брайтън в началото и в края и си върна третото място поне за два дни (видео)

Челси се върна в челната тройка на Премиър лийг, след като сломи с 4:0 Брайтън като гост. Селекцията на Антонио Конте нанесе своите удари в началото и в края на мача. До шестата минута лондончани вече водеха с два гола, реализирани от Еден Азар (3') и Вилиан (6'). След това домакините създадоха доста възможности, от които обаче не успяха да се възползват. В последния 1/4 час Челси стигна до нови две попадения. Азар покачи в 77-ата, а Виктор Моузес оформи крайния резултат.

Новото попълнение на Челси Рос Баркли за първи път попадна в групата на Челси, но остана на скамейката и в крайна сметка не успя да направи дебют. Тибо Куртоа отпадна заради контузия, като вместо него на вратата стартира Вилфредо Кабайеро. Това бе първи негов мач за "сините" в Премиър лийг. Гари Кейхил и Сеск Фабрегас също са контузени, а Педро и Алваро Мората пропуснаха двубоя заради наказание. Миши Батшуай водеше атаката на гостите.

Конър Голдсън, Соли Марч, Томер Хемед, Езекил Скелото и Маркус Зутнер започнаха за Брайтън. Новото попълнение Юрген Локадия нямаше как да бъде картотекиран за този двубой, така че не бе на разположение на Крис Хютън.

Двубоят започна по превъзходен начин за гостите, които до шестата минута вече водеха с два гола. Първо Моузес проби по десния фланг, след което подаде остро по земя в наказателното поле, Стивънс не успя да изчисти добре и топката стигна до Азар, който стреля от десетина метра - 0:1. Три минути след това лондончани организираха страхотна атака. Канте изпрати топката напред, Азар отклони към Батшуай, който пусна технично към Вилиан. Бразилецът нанесе плътен изстрел от 20 метра - 0:2.

Този резултат обаче не стъписа домакините, които в следващите минути наложиха много силен натиск. В 17-ата минута "чайките" бяха ощетени, след като Кабайеро препъна Скелото в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва, въпреки че нарушение имаше. Последваха няколко разбърквания пред вратата на Кабайеро, който изглеждаше много несигурен при центриранията от корнери в неговото наказателно поле. В 30-ата минута обаче стражът на Челси спаси отбора си от сигурен гол, след като изби удар с глава от няколко метра на Хемед.

След като поведоха с два гола, шампионите пък започнаха да действат на контраатака и Райън на два пъти се намесваше след удари от далечна дистанция на Бакайоко и Батшуай.

В 35-ата минута Скелото отново настояваше за дузпа след нарушение, извършено срещу него от Бакайоко, който посегна с ръка. Този път обаче решението на Джон Мос да не покаже бялата точка изглеждаше по-скоро правилно.

Брайтън започна по-добре и втората част. В 50-ата минута страхотен удар с глава на Прьопер срещна напречната греда. Девет минути след това Вилиан изпълни много добре пряк свободен удар, но Райън изби с една ръка, след което топката срещна и гредата.

В 67-ата минута Скелото излезе очи в очи с Кабайеро, но не успя да го преодолее.

В последните 13 минути Брайтън се срина, както и в самото началото на срещата, и "чайките" допуснаха още два гола. Еден Азар проби отляво, продължи да дриблира, оставен необезпокояван от бранителите на Брайтън, и стреля в ъгъла - 0:3. Минута преди края Виктор Моузес оформи крайния резултат, след като получи 40-метров пас от Мусонда, овладя добре и стреля покрай Райън.

С този успех Челси измести от третото място Ливърпул, чийто мач от кръга е в понеделник. Лондончани имат 50 точки - колкото  и Манчестър Юнайтед. Брайтън е 16-и с 23 пункта.

СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти