Нов голям вратарски провал за Реал Мадрид

Нов голям вратарски провал за Реал Мадрид

Ръководството на Реал Мадрид най-вероятно няма да успее да привлече вратаря на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага, пишат водещите испански медии Marca и AS. 23-годишният баски страж е решил да подпише нов договор с “лъвовете” и така да се бетонира на “Сан Мамес” с внушителна откупна клауза. Контрактът трябва да стане факт идната седмица.

Вратарят и “лос бланкос” бяха стигнали до споразумение и се очакваше трансферът да се осъществи още през януари. Контузия обаче провали сделката, а стражът не иска да чака до юни и така да рискува да бъде изваден от сметките на треньора Хосе Сиганда. Кепа е направил избора си, осъзнавайки, че не е желан от наставника на Реал Зинедин Зидан. Френският специалист вярва на своите двама вратари Кейлор Навас и Кико Касийя и решението на Флорентино Перес за идването на нов вратар е било против волята на треньора.

Кепа иска да върви нагоре, а ако остане в Билбао, ще има доста по-големи шансове да попадне в сметките на Юлен Лопетеги за Световното първенство в Русия. Испанските медии напомнят, че това не е първи вратарски провал на “Сантиаго Бернабеу”. Преди няколко сезона забавяне на документи развали сделката за Давид де Хеа. Опитите на мадридският клуб да си осигури услугите на Тибо Куртоа също до момента удрят на камък.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти