Барса бележи гол след гол в Севиля и вече отброява мачовете до титлата (видео + галерия)

Барса бележи гол след гол в Севиля и вече отброява мачовете до титлата (видео + галерия)

Лидерът в Примера Барселона записа шумна победа с 5:0 при гостуването си на Бетис в среща от 20-ия кръг. След трудно първо полувреме каталунският тим не остави съмнение в превъзходството си и наниза попадения чрез Иван Ракитич (59), Лионел Меси (64 и 80) и Луис Суарес (69 и 90). Барса вече води с цели 11 точки пред втория Атлетико Мадрид и с 19 пред шампиона Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Луис Суарес пък отбеляза стотния си гол в Ла Лига за Барселона след едва 114 мача.

Андре Гомеш намери място в стартовите 11 на Ернесто Валверде. Сержи Роберто влезе в халфовата линия при отсъствието на Андрес Иниеста и Паулиньо. Томас Вермален партнираше на Жерард Пике в центъра на защитата. Севилци бяха подредени в 4-3-3 с Хоакин, Серхио Леон и Кристиан Тейо в предни позиции.

Бетис - Барселона@@@

Домакините започнаха нахъсано и по-често поглеждаха към вратата на Марк-Андре тер Стеген. В третата минута бързакът Риза Дурмиши напредна отляво и центрира опасно. Гостите от "Камп Ноу" сбъркаха при изнасянето и Андрес Гуардадo нанесе много тежък удар, като топката премина на сатиметри от гредата и излезе в аут. В седмата минута съдията не видя добре и ощети андалуския тим, посочвайки аут вместо корнер. В 11-ата Пике застана на точното място и пресече наглед голово подаване.

В 12-ата бранителят с номер 3 изпусна Хоакин, който насочи прекалено от високо от десет метра. Топката беше трудна, като тупна току преди удара. "Лос вердибланкос" владееха по-често топката. Лидерът в Примера подходи търпеливо и рядко атакуваше вратата на Антонио Адан. В 25-ата минута Сержи Роберто слаломира в наказателното поле и потърси удар, пращайки топката над гредата. Испанският национал можеше да подаде към свободния Жорди Алба, но избра друго.

Бетис - Барселона 0:5@@@

В 27-ата Иван Ракитич пробва далечен изстрел от около 23 метра - Адан беше подготвен и улови. Във втората част от полувремето "лос кулес" овладяха по-трайно топката, а и техният съперник реши да се дръпне по-назад и да спести усилия. В 31-ата Барса организира скоростна атака, Луис Суарес влезе в ролята на асистент и подаде към Меси, който шутира от трудна позиция и намери външната страна на мрежата. В 39-ата Вермален получи контузия при един спринт и трябваше да напусне игра за сметка на възстановения Самюел Юмтити.

Първата добра възможност за втората част беше създадена от домакините. Фабиан Руис шутира коварно в 56-ата минута, Тер Стеген за миг изпусна топката, но се справи със ситуацията. Три минути по-късно барселонци откриха резултата. Луис Суарес видя пространство в защитата на Баломпие и изведе по страхотен начин Ракитич. Хърватинът изскочи сам срещу вратаря и технично насочи под вратаря Адан - 0:1.

Бетис - Барселона 0:5@@@

Само пет минути по-късно гостите се възползваха от нова фрапантна грешка в защитата на "зелено-белите". Фабиан Руис беше изостанал и покри засадата. Серхио Бускетс отне, Меси получи топката сам срещу вратаря и не трепна при удара - 0:2. В 69-ата преднината на каталунците набъбна на три чисти гола. Ракитич центрира към точката на дузпата, където Луис Суарес завърши атаката с хубав удар от въздух, пращайки топката в мрежата - 0:3.

В 80-ата отбраната на севилци отново действа несъсредоточено. Луис Суарес намери по прекрасен начин Меси. Аржентинецът напредна, навлезе в наказателното поле, замахна и след това спокойно прати топката в мрежата сякаш нямаше вратар - 0:4. Това беше попадение номер 19 на Ла Пулга в Примера дивисион. В 83-ата резервата Жерард Деулофеу не успя да вкара от самата голлиния, след като се размина с топката. В 90-ата Суарес оформи крайното 0:5 след асистенция на Меси.

Барса вече мисли за реванша за Купата на краля с Еспаньол идния четвъртък. "Лос кулес" изостават с 0:1 след първата среща.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти