Лион укроти звяра ПСЖ с блестящи голове (видео)

Лион укроти звяра ПСЖ с блестящи голове (видео)

Отборът на Лион постигна страхотна победа с 2:1 над устремилия се към титлата в Лига 1 тим на Пари Сен Жермен. Домакините на "Стад дьо Люмиер" се добраха до успеха с блестящи голове в самото начало и в самия край на мача. Набил Фекир откри резултата във 2-ата минута, но Лейвин Курзава изравни в 45-ата. В 4-ата минута на добавеното време Мемфис Депай се превърна в големия герой за своя тим, вкарвайки победния гол. Гостите пък играха в намален състав от 57-ата минута, когато Даниел Алвеш си изкара глупав червен картон, а другата лоша новина за парижани е, че в средата на първото полувреме Килиан Мбапе получи контузия и бе изнесен на носилка.

Лион заложи в този мач на триото Мариано Диас, Хусем Ауар и Максуел Корне в предни позиции.В средата на терена действаха Люка Тусар, Набил Фекир и Танги Алваро.

ПСЖ пък бе без голямата си звезда Неймар, който още лекува контузия. Неговото място на терена бе заето от Анхел ди Мария, който си партнира с Единсон Кавани и Килиан Мбапе в атака. В центъра на терена пък започнаха Марко Верати, Адриен Рабио и Джовани Ло Селсо.

Лион откри резултата още с първата си възможност в мача. Във 2-ата минута домакините си спечелиха фаул на около 30 метра леко вдясно от вратата. Набил Фекир застана зад топката и вместо да центрира, реши да стреля директно във вратата, с което изненада Алфонс Ареола и успя да вкара страхотен гол.

В 7-ата минута вратарят на Лион Антони Лопеш излезе доста рисково извън наказателното си поле, за да изчисти топката с глава. Той обаче я прати в краката на Единсон Кавани, който от центъра опита да вкара в опразнената врата и не бе много далеч от успеха.

В 11-ата минута ПСЖ имаше нова добра възможност. Единсон Кавани получи отлично центриране от фаул и стреля с глава, но Лопеш бе заел добра позиция и улови.

В 17-ата минута Жереми Морел за малко да си отбележи красив автогол. Той изпревари Кавани при едно центриране в пеналта, но с глава насочи топката към собствената си врата и само блестящата намеса на Лопеш запази резултата непроменен.

В 35-ата минута отново Фекир стрела от фаул, но този път Ареола бе готов и без особени проблеми улови топката в ръцете си.

В 36-ата минута гостите трябваше да направят принудителна смяна. Килиан Мбапе напусна терена на носилка след тежък сблъсък с вратаря Лопеш. На негово място се появи Юлиан Дракслер.

В добавеното време на първото полувреме ПСЖ стигна до изравняване. Даниел Алвеш напредна отдясно и с меко центриране намери Лейвин Курзава в пеналта, който с бомбен шут прати топката в напречната греда и от там във вратата за 1:1.

В 57-ата минута гостите останаха в намален състав. Даниел Алвеш извърши нарушение в гръб, съдията Клеман Тюрпен тръгна да му показва жълт картон, но бразилецът започна да спори с арбитъра, който без замисляне промени решението си и извади директен червен картон.

Численото предимство даде импулс в играта на "Хлапетата" и в 62-ата минута Мариано Диас изскочи на стрелкова позиция в пеналта, но ударът ме бу спасен от Алфонс Ареола.

В 86-ата минута Бертран Траоре отправи страхотен далечен удар, който бе спасен от вратаря.

В добавеново време на двубоя драмата стана пълна. ПСЖ сгреши при изнасянето на топката, което позволи на Лион да организира контраатака. Топката бе подадена на Мемфис Депай пред наказателното поле, той си освободи пространство за удар и отправи истинска бомба под гредата, за крайното 2:1.

Така Лион си върна второто място във временното класиране с актив от 48 точки. Така "Хлапетата" стопиха изоставането си от ПСЖ на 8 точки, но на този етап парижани едва ли имат твърде големи поводи за притеснения.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти