УЕФА ще заличава разликата между бедни и богати

УЕФА ще заличава разликата между бедни и богати

Президентът на УЕФА Александър Чеферин сподели плановете на ръководената от него организация да заличи разликите между бедни и богати клубове, за да се запази баланса в европейския футбол. Според словенеца вече е станало неприемливо най-богатите клубове да привличат най-добрите играчи и по този начин да унищожават конкуренцията.

"Трябва да спрем това явление", казва Чеферин пред британския "Телеграф". Босът на европейския футбол е планирал серия от срещи със собствениците на топклубове на Стария континент, за да обсъди някои ограничения на заплатите на играчи и комисионните на агентите.

"Клубовете, които не спазват правилата, ще бъдат принудени да плащат данък лукс", казва още словенецът.

В УЕФА планират също така да допълнят правилата на финансовия феърплей с изискването разликата между привлечени и продадени играчи да не надвишава 100 милиона евро. Планира се също ограничаване на броя на отдадените под наем играчи, за да се избегне ситуацията с английския Челси, който има договор с над 50 футболисти.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички