Италианската федерация загрижена за ситуацията в Милан

Италианската федерация загрижена за ситуацията в Милан

Роберто Фабричини, един от главните хора в италианската футболна федерация, изрази загрижеността си от случващото се в Милан. Вчера "Кориере дела Сера" съобщи, че собственикът на Милан Ли Йонхон е на прага на банкрут и в родината му Китай дори вече тече процедура по разпродажба на активите му. Те ще бъдат пуснати на аукцион в Taobao - китайската версия на eBay.

"Притеснен съм от ситуацията в Милан. Това е голям клуб, който е много важна част от италианския футбол. Ще видим как ще се развият нещата, но четейки вестниците, смятам, че трябва да бъдем доста притеснени. Ще опитам да се свържа с клуба в следващите няколко дни, за да разбера повече“, каза Фабричини.

Ли дължи пари на две банки и в тази връзка оценяваната на 60 милиона евро фирма за опаковане Zhuhai Zhongfu, от която компанията на китаеца притежава 11,39%, вече е обявена за продажба. Освен това преди няколко дни властите в Китай обявиха, че тръгва разследване на Shenzhen Jie Ande - собственост на Ли Йонхон, за това, че от месеци насам прикрива, че е в банкрут.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти