Футбол в понеделник вечер? Не, не и не!

Футбол в понеделник вечер? Не, не и не!

Тимът на Айнтрахт (Франкфурт) затвърди добрата си форма и вече е на трето място в Бундеслигата след снощната победа с 2:1 над РБ (Лайпциг). За “орлите” това бе първи успех в историята срещу този съперник, а феновете на домакините изразиха по оригинален начин несъгласието си с това, че срещата се игра в понеделник вечер.

Привържениците на Франкфурт “наводниха” терена на “Комерцбанк Арена” с безброй тенис топки и хартиени ленти, като по този начин отложиха началния съдийски сигнал на рефера Феликс Цвайе за второто полувреме. Случката всъщност не е изненада, защото организираните фенове на домакините вече бяха обявили намерението си да протестират срещу мачовете в понеделник вечер. Запалянковците издигнаха и множество транспаранти в същия дух.

Очакванията са, че това няма да е единичен случай и ултрасите на други клубове от Бундеслигата също ще възроптаят срещу програмата. Конкретно феновете на Айнтрахт заявиха, че смятат "че футболния съюз жертва интересите им за всяка възможна малка финансова облага". Терорът не спря през целия мач, защото по трибуните имаше 5000 свирки, които вдигаха шум, когато топката бе в играчите на гостите и пазеха тишина, когато любимците им бяха във владение.

Следващата понеделнишка среща противопоставя Борусия (Дортмунд) и Аугсбург.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички