Сабатини пое цялата отговорност за ситуацията в Интер

Сабатини пое цялата отговорност за ситуацията в Интер

Техническият директор на Интер Валтер Сабатини пое цялата вина за тежката ситуация в отбора на „нерадзурите“. Миланският гранд попадна в много тежка криза, след като през месец декември бе едноличен лидер в Серия „А‘‘. Оттогава Интер записа редица слаби резултати, които го смъкнаха до петата позиция в Калчото, а класиране в Шампионска лига догодина започна да изглежда доста илюзорно.

За създалата се ситуация черно-синята общност отправи критики към играчите и ръководството, но пред Gazzetta dello Sport Сабатини пое цялата вина, снемайки обвиненията под адрес на китайския собственик Жанг Жиндонг.

„Грешно е да се напада Сунинг. Финансовият феърплей никога не е влиял на нашите решения. Отговорността за кризата в Интер е изцяло на професионалистите, които управляват отбора. Аз имам огромна вина, защото имах различна гледна точка и различни решения, разграничаващи се от тези на треньора. Спалети е най-добрият във всеки един момент. Скоро ще отида в Нанкино, за да дам отчет на собствениците. Преди всичко обаче, трябва да изясня ситуацията на феновете на Интер.

Не вярвам на мненията за липса на отговорност, професионализъм и влагане, които всеки професионален футболист трябва да притежава. Играчите на Интер трябва да бъдат горди и да вярват в своите възможности, които да бъдат показвани на терена срещу всеки един съперник. Само така могат да се нарекат футболисти на Интер, които заслужават фланелката“, завърши Сабатини.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички