Ман Юнайтед е на финал след обрат срещу Тотнъм (видео)

Ман Юнайтед е на финал след обрат срещу Тотнъм (видео)

Манчестър Юнайтед се класира за финала в Купата на Англия за втори път в последните три години. “Червените дяволи” победиха Тотнъм на “Уембли” с 2:1 и очакват победителя от утрешния двубой между Челси и Саутхамптън.

Лондончани започнаха по-добре мача и поведоха с попадение на Деле Али още в 11-ата минута. Алексис Санчес изравни в 24-ата минута, а след почивката Андер Ерера отбеляза победния гол за отбора на Жозе Моуриньо.

От самото начало двата отбора се хвърлиха в битка за всяка топка. Тотнъм контролираше повече топката и като цяло създаваше повече положения. В десетата минута обаче Матич центрира към Лукаку, който бе напълно непокрит в наказателното поле. Белгиецът стреля с глава, но над вратата.

Ман Юнайтед - Тотнъм@@@

Минута по-късно лондончани откриха резултата. Ериксен бе намерен отдясно, овладя топката и я прати великолепно към Деле Али на далечната греда. Английският национал нахлу на скорост и засече подаване към мрежата. Последваха силни минути за “шпорите”, в които Сон опита да намери Кейн, който не бе далече от това да стигне до топката. Малко по-късно кореецът пробва удар, а след поредна добра атака Ериксен получи възможност, но стреля слабо.

Ман Юнайтед - Тотнъм@@@

“Червените дяволи” успяха да отговарят. Те вдигнаха нивото и стигнаха до изравяване. В 24-ата минута Погба открадна топката от Муса Дембеле и с великолепно центриране намери Алексис Санчес. Чилиецът технично насочи топката с глава към обратния ъгъл и резултатът стана 1:1.

Ман Юнайтед - Тотнъм@@@

Попадението успокои играчите на Манчестър Юнайтед и те започнаха да играят по-уверено. Малко след попадението Джеси Лингард получи добра възможност да се разпише, но ударът му с глава бе неточен.

Към края на полувремето Тотнъм отново взе инициативата, а в самия край можеше пак да поведе. Далечен удар на Ерик Дайър се отби в дясната греда. След изстрела на халфа топката летеше ниско над тревата, като играчите и Де Хеа замръзнаха, а вратарят с радост я изгледа как се отбива от гредата.

След почивката битката продължи, но темпото бе малко по-ниско, а головите положения по-малко. Тимът на Почетино имаше преимущество, като търсеше пролуки в защитата на съперника. В 57-ата минута Кейн получи топката на границата на наказателното поле, но ударът му бе отклонен и не стигна до вратата.

“Червените дяволи” играеха по-предпазливо, като оставяха на съперника да играе повече с топката. Положения пред вратата на Де Хеа обаче нямаше. При една бърза атака в 62-ата минута Юнайтед поведе. Алексис Санчес се пребори за една топка, подаде към Лукаку, който не успя да овладее топката, а Лингард я остави за нахлуващия Ерера. Испанецът нанесе точен удар и отборът на Моуриньо вече имаше аванс. Малко след попадението Лукаку бе намерен с дълго подаване от Погба. Белгиецът навлезе в наказателното поле и стреля остро, но покрай вратата.

Ман Юнайтед - Тотнъм 2:1@@@

Почетино пусна в игра Лукас Моура, който влезе на мястото на Бен Дейвис, и постройката на Тотнъм стана доста по-офанзивна. На играчите им трябваше време да се ориентират и позволиха на Юнайтед да създаде нови положения. Все пак Ериксен можеше да изненада Де Хеа, след като негов удар мина близо до гредата, а испанският вратар изгледа топката.

Ман Юнайтед се прибра в последните минути, но бе отлично организиран и не допусна положения пред вратата си. Тотнъм натисна, но не направи нищо повече от няколко центрирания, които не доведоха до нищо.

МАН ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 2:1
0:1 - Деле Али (11)
1:1 - Алексис Санчес (24)
2:1 - Ерера (62)


МИНУТА ПО МИНУТА


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти