Валенсия стигна само до реми на "Балаидос"

Валенсия стигна само до реми на "Балаидос"

Отборите на Селта и Валенсия направиха 1:1 в завързан дуел от 31-ия кръг на испанското първенство, игран във Виго. Санти Мина (59) и Максимилиано Гомес (63) отбелязаха след почивката. "Прилепите" създадоха по-чистите положения на "Балаидос", като вратарят на галиския тим Серхио Алварес направи няколко силни спасявания. Това е първа точка за възпитаниците на Марселино в последните три шампионатни мача. Момчетата на Хуан Карлос Унсуе също не познават вкуса на победата в три последователни срещи.

В 16-ата минута домакините поискаха дузпа, но съдията не мислеше така. Пионе Систо цетрира, Даниел Вас спечели по-добра позиция от Лато и не успя да стреля. Положението остана като много спорно, а сякаш имаше избутване в гръб. В 23-ата Карлос Солер шутира, но опасната топка се отклони от Сержи Гомес. Тя удари и ръката ми, но след рикошет в тялото. Пет минути по-късно Серхио Алварес се справи с трудно положение, спасявайки при удар на Андреас Перейра. В 31-ата Систо сгреши, а Гонсало Гедеш шутира прекалено високо.

Стражът на “небесносините” направи две добри спасявания в началото на втората част - в 47-ата и 50-ата минути. Гостите от “Местайя” откриха резултата в 59-ата минута. Систо загуби топката, Солер намери Гедеш, който изведе Санти Мина, а нападателят отбеляза хубав гол с удар от въздуха по диагонала. Само четири минути по-късно галиският тим изравни. Вас центрира, а Максимилиано Гомес се разписа с глава, матирайки Нето - 1:1.

В 74-ата Вас шутира над гредата при удобна възможност. Шест минути по-късно Серхио отново влезе в ролята на герой с хубаво спасяване при удар с глава на Рубен Везо. В 86-ата Лусиано Вието направи огромен пропуск с едно от първите си докосвания. Аржентинецът излезе сам срещу вратаря, но би в неговите гърди. В крайна сметка двубоят завърши без победител.

Валенсия остава на две точки зад Реал Мадрид в спора за третата позиция. Селта е в средата на класирането и все още таи шансове за участие в Европа.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти