Младежки национал на Малави е починал от церебрална малария

Младежки национал на Малави е починал от церебрална малария

Младежки национал на малката африканска страна Малави е починал от предполагаема церебрална малария в Португалия, малко след като се е присъединил към местен нискоразреден клуб. Футболистът, чието име е Абел Мвакиалама, е бил едва на 18 години и играл в младежите до 20 години на страната си. Мениджърът му- Венансио Патрик обяви, че футболистът си е дошъл заразен с малария след завръщане от Малави. Там е бил ангажиран за мача от младежкото първенство на Африка срещу Свазиленд преди три седмици.

Патрик обяви, че футболистът се е оплакал от главоболие и е бил приет в болницата, а след изследванията лекарите установили церебрална малария, а смъртта е била констатирана в петък.

На 17 години Мвакилама е вкарал 37 години за местния отбор Читипа Юнайтед във втора лига и е помогнал за промоцията в местната Супердивизия. Веднага след това обаче е поканен на проби в португалския тим Спортинг Есмориц от трета дивизия и те са успешни. За този тим той има 7 гола в пет мача и му беше предречено бляскаво бъдеще.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички