Реферът от финала: Имаше докосване, но не и за дузпа за Байерн

Реферът от финала: Имаше докосване, но не и за дузпа за Байерн

Футболистът на Айнтрахт (Франкфурт) Кевин-Принс Боатенг си призна, че е извършил нарушение в наказателното поле в изминалия финал за Купата на Германия срещу Байерн (Мюнхен), но главният съдия Феликс Цвайер продължава да твърди, че това не е дузпа. В добавеното време на мача в Берлин, когато баварците изоставаха с 1:2, Хавиер Мартинес беше подкосен от състезателя на съперника. Наложи се ситуацията да бъде изгледана на запис дори от въпросния рефер край тъчлинията, но той не посочи бялата точка. Минута по-късно Байерн допусна трето попадение за крайното 1:3.

“Дори дни след случилото се, след като прегледах положението, продължавам да стоя зад решението си. Имаше контакт, но той не беше толкова силен, че да отсъдя дузпа. Това беше ситуация 50:50. Не всяко докосване е наказателен удар”, коментира Цвайер.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти