Асистент №1 на Франкфурт гледа към Дортмунд

Асистент №1 на Франкфурт гледа към Дортмунд

Футболистът с най-много асистенции за Айнтрахт (Франкфурт) този сезон е в трансферния списък на Борусия (Дортмунд), а ниската му откупна клауза кара “жълто-черните” да се замислят все повече за възможна сделка. Мариус Волф има 11 завършващи паса и 6 гола за “орлите” този сезон, a според “Франкфуртер Рундшау” фиксираната му цена е в порядъка между 5 и 10 милиона евро.

23-годишният футболист прекара повече от година като преотстъпен в Айнтрахт от Хановер 96, а по-рано през сезона от Франкфурт купиха правата му за сумата от 500 000 евро. Волф вече намекна за симпатиите си към Дортмунд и след гостуването на “Сигнал Идуна Парк” на 11 март заяви, че това е било най-силното му преживяване през сезона.

Младият германец играе най-вече като дясно крило, но може да се подвизава и като полузащитник, а при нужда преминава и по левия фланг на отбора. Волф е юноша на Нюрнберг и Мюнхен 1860, а като професионалист е играл за 1860, Хановер 96 и Айнтрахт.

С Франкфурт Волф спечели Купата на Германия миналия уикенд, а днес увековечи този триумф, татуирайки трофея на десния си крак. Местните медии твърдят, че интерес към него има от страна на Хофенхайм и РБ (Лайпциг), но желанието му е да отиде в Борусия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички