Челси ще плати 15 милиона, за да смени Конте със Сари

Челси ще плати 15 милиона, за да смени Конте със Сари
Бившият старши треньор на Наполи Маурицио Сари е близо до подписването на договор с Челси. Английският клуб ще плати на италианците 5 милиона евро за откупното споразумение на 59-годишния специалист, съобщава днес пресата на Албиона. Страните ще включат споразумение, което Челси няма да краде играчи-Елсейд Хисай, Раул Албиол, Пьотър Зелински и Калиду Кулибали.
Въпреки подписването на договора с Карло Анчелоти, споразумението на Сари с Наполи все още е валидно до края на сезона - 2018/19. Компенсацията посочена в договора е 8 милиона евро, но президентът Аурелио де Лаурентис се е съгласил да намали исканата сума. Сегашният мениджър на Челси Антонио Конте ще получи компенсация от 10 милиона евро за предсрочното прекратяване на договора, което води до това общата сума за смяната ще струва на "сините" около 15 милиона евро. Лондончани ще имат и нов спортен директор, като фаворит за поста е Джанфранко Дзола.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички