Тройна радост за Атлетико

Тройна радост за Атлетико

Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман удължи договора си с клуба. Това беше очаквано, след като преди броени дни французинът официално обяви решението си да остане в мадридския клуб, вместо да премине в Барселона.

Гризман преподписа до 2023 година. По този начин той спази традицията всяко лято да подновява контракта си с Атлетико, след като дойде в тима през 2014 година от Реал Сосиедад. От официалната информация в сайта на “дюшекчиите” не става ясно дали в договора има откупна клауза.

Освен Гризман, с Атлетико преподписа и сънародникът му Люка Ернандес. Защитникът удължи договора си до 2024 година. Юношата на “рохибланкос” се утвърди като важна част от състава на Диего Симеоне и през миналия сезон изигра общо 44 мача във всички турнири.

Благодарение на силното си представяне, 22-годишният Ернандес попадна сред избраниците на Дидие Дешан за Мондиал 2018 и беше титуляр при победата над Австралия с 2:1.

По време на визитата си в лагера на “петлите”, спортният директор на Атлетико Мигел Анхел Хил Марин на практика финализира и привличането на Тома Льомар. Крилото на Монако вече има подписан договор с испанския гранд, но му предстои да премине медицински прегледи.

От Атлетико изказаха специална благодарност на Дешан и на френската федерация за съдействието. “Петлите” продължават да се готвят за следващия си мач, който е срещу Перу на 21 юни в Екатеринбург.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти