Салах върна Ливърпул към победите в най-слабия мач на мърсисайдци от началото на сезона (видео)

Салах върна Ливърпул към победите в най-слабия мач на мърсисайдци от началото на сезона (видео)

Ливърпул прекъсна серията си от четири поредни срещи във всички турнири без победа, след като надделя с 1:0 над Хъдърсфийлд на "Джон Смит Стейдиъм". Единственото попадение реализира Мохамед Салах в 24-ата минута. Това бе един от двата точни удара на мърсисайдци, които изиграха може би най-слабия си мач в първенството от началото на сезона. Нещо повече - домакините, които не са отбелязвали гол у дома от април, създадоха повече опасности в предни позиции. Въпреки това Ливърпул продължава да поддържа темпото на шампиона Манчестър Сити, като двата отбора имат по 23 точки на върха в класирането.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп бе направил три промени в сравнение с дербито с Манчестър Сити. Даниел Стъридж и Джердан Шакири започнаха като партньори на Мохамед Салах в атака. Роберто Фирмино остана на скамейката за началото, докато Садио Мане, който е със счупен пръст, не попадна в групата за днес. Адам Лалана също се завърна в състава след контузия. Той започна за сметка на Жоржиньо Вайналдум. Наби Кейта пропусна срещата заради контузия.

 

Флоран Хадергьонай бе титуляр за Хъдърсфийлд, докато Ла Пара остана на пейката.
В десетата минута Ван Дайк върна към Алисон, който се забави с изчистването, Депоатр го притисна и се получи рикошет в краката на нападателя, но след това топката излезе в аут.
Ливърпул контролираше събитията, но Хъдърсфийлд се защитаваше добре до 24-тата минута, когато Шакири пусна много добър пас към Салах, който веднага стреля в далечния ъгъл - 0:1. Така гостите откриха резултата с първия си точен удар.
В 31-вата минута страхотен изстрел на Хог от около 25 метра срещна дясната греда на вратата на Алисон.
Три минути преди почивката домакините имаха бурни претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Милнър в наказателното поле след опит за подаване с глава на Хог. Това се случи, след като топката първо рикошира в крака на халфа и Майкъл Оливър реши да не отсъжда 11-метров наказателен удар. Малко след това Притчард вкара топката във вратата на Алисон, но попадението правилно бе отменено заради засада.
В крайна сметка мърсисайдци се възползваха от единствената ситуация, която създадоха през първата част, и се оттеглиха на почивка с гол аванс.
В 55-ата минута Депоатр засече с глава центриране отляво, но Алисон внимаваше и улови.
В 64-тата минута Ливърпул създаде второто си чисто положение в мача. Стъридж намери Салах с дълго подаване. Египтянинът овладя добре и отново стреля мигновено по диагонала, но този път нямаше късмет и топката профуча на сантиметри встрани.
В 82-рата минута Хъдърсфийлд пропусна чудесна възможност. Последователно Ван Дайк и Ловрен не се намесиха добре при едно центриране отляво, топката стигна до Муние, който от осем метра стреля високо над вратата.
В последната минута Фирмино шутира много неточно от добра позиция.
Ливърпул е на второ място с по-лоша голова разлика от лидера Манчестър Сити. Днешното равенство на Челси с Манчестър Юнайтед остави лондончани на трета позиция. Хъдърсфийлд остава един от двата отбора без победа от началото на сезона. "Териерите" са предпоследни с актив от три точки.
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти