Наполи съкрати изоставането от Ювентус (видео)

Наполи съкрати изоставането от Ювентус (видео)
Отборът на Наполи се възползва от грешната стъпка на Ювентус и съкрати изоставането си от лидера в Серия А на 4 точки след разгромна победа с 3:0 над Удинезе на “Дачия Арена”. По-рано през деня “Старата госпожа” изненадващо допусна 1:1 срещу Дженоа у дома и така позволи на преследвача Наполи да се приближи в класирането. Попаденията за Наполи отбелязаха Фабиан Руис (14), Дрис Мертенс (82-дузпа) и Марко Рог (85).
Двубоят на “Дачия Арена” започна нервно и с принудителна смяна в състава на гостите, след като Симоне Верди се контузи и на мястото му се появи Фабиан Руис Пеня. Домакините продължиха да играят твърдо, което предизвика гнева на треньора на Наполи Карло Анчелоти. Постепенно отборът на Наполи отне инициативата на домакините и започна да организира атаки. Хосе Кайехон пробва мерника си в 10-ата минута с далечен удар по земя, но стражът на Удинезе спаси. Логичното се случи в14-ата минута, когато резервата Фабиан Руис откри. Той се пребори с двама защитници на Удинезе на границата на наказателното поле и с диагонален удар опъна мрежата зад Скуфет.
Минута по-късно гостите стигнаха до нова възможност след центриране от фаул в наказателното поле, но Милик не успя да нанесе добър удар с глава. В 23-ата минута Удинезе успя да отправи първия си удар в очертанията на вратата чрез Кевин Лазаня, но Карнезис спаси. Гостите продължиха да са по-активни, а пропуски пред вратата направиха Кайехон и Зелински. Полякът сбърка и в 32-ата минута, когато леше изведен в опасна близост до вратата. Удинезе отговори с бърза контраатака, като Лазаня беше изведен с далечно подаване, но не успя да стреля. В ответната атака Мертенс отправи неточен удар.
В 37-ата минута играта беше прекъсната след нарушение на Милик срещу Родриго де Паул. Реферът поиска ВАР, но повторението не показа някаква специална умисъл в действията на поляка и той се размина само с жълт картон.  До края на полувремето двата тима си размениха по няколко атаки, а играта отново беше прекъсната, след като Роландо Мандрагор падна лошо след съприкосновение с Раул Албиол. В крайна сметка резултатът се запази до края на полувремето, въпреки две добри възможности пред Лазаня в края за изравнителен гол.
Второто полувреме започна с много активна игра и от двата тима, но липсваха чистите положения. Най-доброто в тези начални минути се случи в 57-ата минута, когато Лазаня не успя да се възползва от едно разбъркване пред вратата на Наполи и в крайна сметка Карнезис пръв стигна до топката. Атаките към двете врати се редуваха, но положенията липсваха. И двамата треньори извършиха първите си смени, като в игра за Наполи на мястото на Милик влезе Марек Хамшик, а Антонин Барак смени Бехрами в състава на Удинезе. Така се стигна до 79-ата минута, когато реферът даде дузпа за Наполи за игра с ръка в наказателното поле. Няколко минути изминаха преди изпълнението на Мертенс, тъй като се наложи решението да бъде ревизирано, но в крайна сметка белгийският национал удвои. Само три минути по-късно Наполи стигна до трети гол. Влезлият като резерва на мястото на Зелински Марко Рог се разписа след светкавична атака и размяна на подавания отблизо с Мертенс в наказателното поле на Удинезе. Домакините се опитаха да натиснат в края в търсене на почетен гол, но вместо това можеха да получат нов във вратата си. В крайна сметка двубоят приключи с победа с 3:0 за Наполи, който нанесе пета поредна загуба на Удинезе в срещите помежду им.

Удинезе - Наполи 0:3
0:1 - Фабиан Руис 14
0:2 - Мертенс 82
0:3 - Рог 85

Удинезе: Скуфет, Стригер-Ларсен, Троост-Еонг, Нуйтинк, Самир, Бехрами, Пусето, Фофана, Мандрагора, Де Паул, Лазаня.

Наполи:

Карзезис, Малкюи, Албиол, Кулибали, Хисай, Кайехон, Алан, Зелински, Верди, Мертенс, Милик.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти