Голът на Кристиано Роналдо срещу Дженоа се оказа рекорд, който Меси не може да го подобри

Голът на Кристиано Роналдо при домакинското 1:1 с Дженоа в мач от 9 кръг на Серия А се оказа рекорден. С това попадение португалецът стана първият футболист в историята, разписал се 400 пъти в срещи от Топ 5 на първенствата на Европа.

84 от головете си петкратният носител на „Златната топка“ е вкарал с екипа на Манчестър Юнайтед във Висшата лига. За Реал (Мадрид) в Примера дивисион има 311 попадения. От началото на сезона до момента той се е разписвал пет пъти за Ювентус в Серия „А“.

Най-близкият преследвач на Кристиано Роналдо в класацията е другата голяма звезда на съвременния футбол – Лионел Меси. Аржентинецът към момента има 389 попадения, като всичките са отбелязани с Примера дивисион. В един момент аржентинецът може и да задмине португалския футболист по отбелязани голове, но никога няма да стане първият с 400 попадения в Топ 5.

Трето място заема легендата на Тотнъм Джими Грийвс с 366. Следва иконата на германския футбол и Байерн Герд Мюлер с 365 гола. Топ 5 допълва Стив Блумър, известен с изявите си за Дарби Каунти в началото на ХХ век – 317. Следва вечният любимец на феновете на Евертън Дикси Дийн с 310 попадения.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти