Уахиб Хазри постави Марсилия на колене

Уахиб Хазри постави Марсилия на колене

Сент Етиен спечели с 2:1 дербито с Олимпик Марсииля. Двата тима се изправиха един срещу друг в отбожен мач от 17-ия кръг на Лига 1. Те сътвориха истински спектакъл на “Жофроа Гишар”, а основната фигура на терена бе Уахиб Хазри, който донесе успеха на домакините, вкарвайки и двата гола за своя тим. Марсилци поведоха с гол на Кевин Строотман в 16-ата минута, но Хазри обърна нещата в полза на своя тим с попадения в 59-ата минута от дузпа и в 88-ата минута.

Гостите нанесоха първия удар в мача. В 16-ата минута Флориан Товен центрира отдясно и Кевин Строотман с глава порази вратата за 0:1. След това в 28-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Хазри, но дори и след преглеждане на ситуацията с ВАР, съдията прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

Второто полувреме бе наистина вълнуващо с положения и пред двете врати. В 54-ата минута мощен удар на Лукас Окампос бе спасен от вратаря. Две по-късно обаче събитията се пренесоха пред другата врата, където Стив Манданда препъна откъсващия се Хазри. Първоначално съдията свири засада, но впоследствие след намесата на ВАР се видя, че такава няма и този път Сент Етиен получи дузпа в своя полза, а самият Хазри реализира от бялата точка за 1:1.

Последваха нови положения и пред двете врати, като с пропуски се отличиха Флориан Тован за гостите и Уахиб Хазри за домакините. В 88-ата минута обаче именно Хазри се превърна в героя за своя тим. Той овладя на границата на наказателното поле и с бомбен удар не остави никакви шансове на Манданда, донасяйки победата с 2:1 на своя тим.

Така Сент Етиен записа трети пореден успех на сметката си и с 36 точки заема 3-ата позиция. Марсилия пък вече 5 поредни мача няма успех на сметката си и се срина до 9-ото място с 28 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти