Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Шестте антирекорда, заради които Реал Мадрид ще иска бързо да забрави сезона

Неделното бледо представяне, довело до домакинско поражение с 0:2 от Реал Бетис, сложи тъжен край на изключително неприятния за Реал Мадрид сезон. Кампания, в която испанският гранд за първи път от четири години не спечели голям трофей, но междувременно постави няколко нежелани антирекорда, пише AS.

Рекордна дистанция от Барселона

Реал може и да са доминатора на европейската сцена през последното десетилетие, но за този период в домашното първенство редовно преклоняват глави пред Барселона. Докато “лос меренгес” са с едва две титли от 2008 г. насам, каталунците спечелиха впечатляващите осем в последните 11 години. Загубата от Бетис доведе до безпрецедентната разлика от 19 точки с кръвния враг след последния кръг в Примера дивисион.

За първи път Зинедин Зидан губи два поредни мача в Ла Лига

След неуспехите на Юлен Лопетеги и Сантиаго Солари начело на тима завръщането на Зидан на “Сантиаго Бернабеу” през март повдигна настроението в клуба. Този оптимизъм обаче беше краткотраен. От 11-те мача под негово ръководство “белите” загубиха 4, като не спечелиха нито веднъж далече от своя стадион. Поражението от Бетис беше второ поредно за Зизу в шампионатен двубой. Нещо, което досега не му се беше случвало.

Най-малко отбелязани голове в Ла Лига за последните 19 години

След като продадоха Кристиано Роналдо, бележещ по около 50 гола на сезон, и не бяха близо до намирането на негов подходящ заместник, не е изнендващо, че Реал записаха много слаб сезон откъм вкарани попадения. Играчите на тима се разписаха 63 пъти, което е много по-малко от 90-те гола на Барселона. Това е най-слабото им постижение в това отношение от сезон 1999/2000, когато отбелязаха 58 попадения. Тогава те завършиха пети в Ла Лига, нареждайки се след Сарагоса, но спасиха кампанията, вдигайки своята осма европейска купа.

Най-много мачове без вкаран гол от 1993/94 насам

Още едно доказателство за мъките на мадридчани в атака е фактът, че срещата с Бетис беше деветата за първенството през този сезон, в която не успяха да се разпишат в противниковата врата. Ако вземам предвид всички турнири, бройката нараства на 13. И в двата случая за последно отборът се е провалял пред гола толкова често през 1993/94.

Най-ниска средна посещаемост от две десетилетия

Сезонът на “Кралския клуб” започна с домакинство с 48446 зрители - рекордно ниска посещаемост за последните 10 години. Това даде тон за кампания с ужасяващи резултати, придружени и с подобна гледка по трибуните. В неделя феновете на “Бернабеу” бяха 56900, които не успяха да запълнят 81-хилядния стадион. Средната посещаемост за целия сезон беше едва 61020 зрители - най-ниската от 1999/2000, когато тя беше 57500.

На косъм от най-много загуби в историята за един сезон в Ла Лига

Това е едва седмият сезон в клубната история, в който Реал допускат една дузина шампионатни загуби. 13-те поражения от 1973/74 остават върховото постижение в тази “черна” статистика.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти