Байерн се отказа от Ребич, бил ограничен технически

Байерн се отказа от Ребич, бил ограничен технически

Трансфер на Анте Ребич в Байерн (Мюнхен) вече не стои на дневен ред за шампионите на Германия, съобщава Kicker. Всеотдайният хърватин непрестанно бе свързван с преминаване от Айнтрахт (Франкфурт) на “Алианц Арена”, но баварците вече не се интересуват от услугите му, макар Ребич да е любимец на треньора на клуба Нико Ковач, с когото са сънародници.

Като причина за това решение на Байерн от изданието посочват това, че Ребич е “технически ограничен” и не би паснал добре в състава на мюнхенския колос. Този ход не е съгласуван с Ковач, а до развръзката се е стигнало след намеса от високите етажи на ръководството.

25-годишният офанзивен футболист изгради име в Бундеслигата именно под ръководството на Ковач в Айнтрахт между 2016 и 2018 година. В този период Ребич изигра 49 мача за “орлите”, в които записа 8 гола, 4 асистенции и шокиращите за нападател 18 жълти картона.

През миналото лято Ребич официално стана собственост на носителите на Купата на Германия, след като те заплатиха на Фиорентина скромните 2 милиона евро, а в момента пазарната му цена е над 30 милиона. Сезон 2018/2019 бе най-силният в кариерата на хърватското острие, след като той вкара 10 гола и подаде за още 6 в общо 38 мача от всички турнири.

Националът на Хърватия никога не се е славел с блестящи технически качества, но за сметка на това винаги е компенсирал с всеотдайност, хъс и раздаване на терена.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички